Χρήστες OnLine

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Εικονικός βομβαρδισμός της νήσου Φούρνοι με υπερπτήση οκτώ τουρκικών μαχητικών


Εικονικός βομβαρδισμός της νήσου Φούρνοι με υπερπτήση οκτώ τουρκικών μαχητικών σε τρία επίπεδα σημειώθηκε χθες το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πέντε ώρες πριν είχε γίνει κατόπτευση της περιοχής από τον ίδιο σχηματισμό των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
Μετά τον εικονικό βομβαρδισμό του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου η Αγκυρα προχώρησε ένα βήμα πιο μέσα στο Ανατολικό Αιγαίο βομβαρδίζοντας εικονικά τους Φούρνους!

Πρόκειται για ένα κατοικημένο ελληνικό νησί που βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας και μακριά από την «γκρίζα ζώνη», που αυθαίρετα χάραξε η Τουρκία μετά την κρίση των Ιμίων.

Η χθεσινή νέα θρασύτατη πρόκληση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν άκρως σχεδιασμένη και εξελίχθηκε σε δύο φάσεις:
Στις 11:00 π.μ., οκτώ τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου και αφού πέρασαν πλησίον των Φούρνων χωρίς να κάνουν υπερπτήση, μισή ώρα μετά, στις 11:30 π.μ. βγήκαν από το FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου.

Οπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε, τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν κατόπτευση περιοχής...
Τα ίδια τουρκικά αεροσκάφη έκαναν την επανεμφάνισή τους στο Αιγαίο πέντε ώρες αργότερα. Στις 16:00 μ.μ. έκαναν την ίδια διαδρομή με αντίθετη κατεύθυνση. Μπήκαν στο FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν 35 λεπτά μετά νοτίως της Σάμου. Μόνο που αυτή τη φορά «εγκλώβισαν» τους Φούρνους.

Η οκτάδα των τουρκικών F-16 σε τυπικό σχηματισμό δράσης πέταξε ταυτόχρονα πάνω από το κατοικημένο ελληνικό νησί σε τρία επίπεδα.
Συγκεκριμένα τέσσερα οπλισμένα F-16 σε ρόλο βομβαρδιστικών πέταξαν σε ύψος 3.600 ποδών και τα άλλα τέσσερα σε ρόλο παρατηρητή και υποστήριξης πετούσαν ανά δυάδες σε ύψη 7.800 ποδών και 21.000 ποδών!
Κατά τις δύο εμφανίσεις τους στο Αιγαίο τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν 21 παραβιάσεις, ενώ το απόγευμα έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει στην περιοχή για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών.

Στοιχεία
Οι χθεσινοί εικονικοί βομβαρδισμοί των Φούρνων ήταν το επιστέγασμα των ποιοτικά αναβαθμισμένων τουρκικών προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο κατά τον μήνα Αύγουστο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πενταετίας, κατά τον μήνα Αύγουστο που υποτίθεται ισχύουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προβλέπουν άρση της αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, φέτος σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε διπλάσιος αριθμός παραβιάσεων και υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών.

Επίσης παρατηρείται αύξηση οπλισμένων τουρκικών μαχητικών, καθώς και εμπλοκών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών.

Πηγή ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου