Χρήστες OnLine

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Η συγκεκαλυμμένη προπαγάνδα της πιο επικίνδυνης μορφής υπέρ των σκοπιανών θέσεων μέσα από ελληνική εφημερίδα…



Πέρασε στα «ψιλά», χωρίς να δώσει κανείς ιδιαίτερη προσοχή.

Και όμως ήταν άρθρο σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, υπογεγραμμένο από Θεσσαλονικιό δημοσιογράφο, ο οποίος διαθέτει τις απαραίτητες «περγαμηνές» αξιοπιστίας και κύρους.

Μέχρι εδώ όλα καλά.


Το άρθρο πραγματευόταν την κατάσταση που συνάντησε ο υπογράφων αυτό στη Φλώρινα, κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται στις Πρέσπες. Αφού λέει, λοιπόν, διάφορα όμορφα και ωραία, φτάνει στη συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή και του «Ουράνιου Τόξου» την οποία θεωρεί δικαιολογημένη καθώς εκφράζει αρκετούς (;) ανθρώπους.

Μένει λοιπόν ο εν λόγω δημοσιογράφος στην «καταγγελία» που διατυπώθηκε από τον εκπρόσωπο του «Ουράνιου Τόξου» ότι στη Φλώρινα υπήρξε κρατική παρέμβαση, ώστε να μην παρουσιαστεί το περίφημης ανοησίας «πόνημα» που ακούει στο όνομα «Το Αλφαβητάρι».

Και εδώ αρχίζουν τα … ωραία.

Ο ...υπογράφων το εν λόγω άρθρο λέει ότι η συγκεκριμένη κρατική παρέμβαση διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε! Τί μας λέτε αγαπητέ! Σοβαρά;

Διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε η παρέμβαση απο ποιόν, πού, πότε και με τί στοιχεία; Τα έχετε; Εάν τα έχετε γιατί δεν τα δίνετε και σε εμάς να τα ξέρουμε;

Ή μήπως είναι η γνωστή αλυσίδα «αυτός του είπε και εκείνος μου είπε ότι του είχε πει ο άλλος»;

Πέρα όμως από αυτό, το άρθρο συνεχίζει με προτροπές να δεχθούμε «το αλφαβητάρι» γιατί έτσι προφανώς… πρέπει για να καταλήξει στο… Μανιαδάκη. Τόσο ωραία! Αν αναρωτηθήκατε πού κολλάει ο Μανιαδάκης, δεν πειράζει. Αλλάξτε το όνομα και βάλτε στη θέση του «Κολοκοτρώνης». Τόση συνάφεια έχουν και τα δύο ονόματα με το συγκεκριμένο εθνικό θέμα.

Συγεκαλυμμένα, με τον πλέον χειρότερο και επικίνδυνο τρόπο βάλθηκαν ορισμένοι να αποδεχθούμε για ακόμα μία φορά γεγονότα και καταστάσεις, για τα οποία η παμψηφία των πολιτών εμφανίζεται ως υστερικός εθνικιστικός βρυκόλακας.

Και για να τελειώνει αυτό το παραμύθι με τέτοιου είδους περισπούδαστες αναλύσεις που φιλοξενούνται μάλιστα και σε μεγάλης κυκλοφορίας συντηρητικής απόκλισης εφημερίδα: Το ζήτημα δεν είναι μόνο «το αλφαβητάρι» μίας κατασκευασμένης και βαφτισμένης γλώσσας, ανύπαρκτης κατά τα λοιπά.

Το ζήτημα είναι και παραμένει ο αλυτρωτισμός που κρύβει από πίσω κάθε τέτοια ενέργεια. Εάν δεν μπορείτε να το καταλάβετε κάντε μας την εξής χάρη:

Κρατήστε αυτές τις αναλύσεις για τον εαυτό σας και για το στενό σας κοινωνικό κύκλο και μην τις ενδύετε το μανδύα της περισπούδαστης ανάλυσης.

Και κάτι ακόμα για να τελειώνουμε και με μία άλλη παρεξήγηση. Μην προσπαθείτε να επιβάλλετε με τέτοιο ύπουλο, υπόγειο και υποχθόνιο τρόπο δήθεν ακίνδυνες απόψεις, ενεργοποιώντας αντανακλαστικά άλλων εποχών με την επίκληση ότι νά’ναι ονομάτων. Το να γράφετε για το Μανιαδάκη και τον κάθε Μανιαδάκη, είναι προσβολή για τον αγώνα εκατομμυρίων ανθρώπων για ένα σκοπό που μάλλον δεν καταλαβαίνετε. Μέχρι εδώ και αν χρειαστεί επανερχόμαστε και με άλλα στοιχεία…(newsblog.gr)

Πηγή:taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου