Χρήστες OnLine

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ( και καποιοι Ελληνες ) ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ


Το ελληνικό κράτος σταμάτησε μια οφθαλμοφανή παρανομία


Αυτών που σοφίστηκαν να κάνουν μνημείο και βρύση σε δασική έκταση στην θέση «Χίλια»


Δεν είχαν ούτε άδεια, ούτε ενημέρωσαν κανένα οι έχοντες την πρωτοβουλία λειτουργώντας σαν να είναι ο τόπος βιλαέτι τους!

«Για ανησυχητική αναμονή εξελίξεων» μιλά η τουρκόφωνη Μπιρλίκ



Κάποιες ενέργειες δείχνουν ότι πράγματι η πατρίδα δεν κοιμάται, ότι η Θράκη δεν είναι βιλαέτι κανενός, ότι δεν μπορεί ότι σκέφτεται και ονειρεύεται κάποιος, αγνοώντας την νομική υπόσταση κάποιων απαραίτητων ενεργειών να παρακάμπτει τα πάντα αυτενεργώντας κατά το δοκούν. Ο λόγος για το θέμα που ανέδειξε πρώτος ο «Χρόνος» με την αυθαίρετη και προκλητική κατασκευή μαυσωλείου και βρύσης στην ορεινή περιοχή Χίλια εν μία νυκτί.

Η προσωπικής μας έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρξε απολύτως τίποτα. Δεν ενημερώθηκε καμιά αρχή. Είτε ήταν πολεοδομία, δήμος, δασαρχείο αλλά κάποιοι με απύθμενο θράσος πήγαν και έχτισαν ένα κιτς μνημείο όπως το φαντάστηκαν, αφιερώνοντάς το σε πρόσωπο της μειονότητας. Η αντίδραση και από κατοίκους του χωριού ήταν άμεση. Έγινε επώνυμη καταγγελία ερευνήθηκε το περιστατικό δεν υπήρξε όχι άδεια, αλλά ούτε η παραμικρή ενημέρωση και έτσι αφού κολλήθηκε η απόφαση για την οποία θα έπρεπε να υπήρχαν ενστάσεις και αντιρρήσεις, αλλά δεν εκδηλώθηκε ουδείς επισήμως να υποστηρίζει την ενέργεια, κατεδαφίστηκε αμέσως.

Χθες που ήταν στην πόλη μας τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι της Τουρκίας το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας έρχεται να μιλήσει για «άδικες επιθέσεις σε βάρος των Τούρκων» σπέρνοντας και πάλι παραπληροφόρηση.

Μασά τα λόγια της η τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» που αναφέρεται στο γεγονός λέγοντας ότι «γεννά πολλά ερωτηματικά»

Δημοσιεύουμε σε μετάφραση την αντίδραση της τουρκόφωνης εφημερίδας «Μπιρλίκ» στο χθεσινό της φύλλο που σε συγκεκριμένη αναφορά απορεί γιατί κατεδαφίστηκε το μνημείο και η βρύση που ετοιμαζόταν.

«24 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, κατεδαφίσθηκε η βρύση «Χιλμή Μεχμέτ» στην τοποθεσία «Χίλια» όπου κάθε χρόνο διοργανώνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι αγώνες πάλης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, Η κατεδάφιση την 24η Ιουλίου τραυμάτισε βαθιά την τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συγκεκριμένη περιοχή, με απόφαση της γενικής γραμματείας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, μηχανήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατεδάφισαν τη βρύση.

Μετά το θάνατο του ηγέτη των Τούρκων της δυτικής Θράκης την ημερομηνία υπογραφής της συνθήκης της Λωζάνης την 24η Ιουλίου 1923, η κατεδάφιση την 24η Ιουλίoυ της βρύσης που ανεγέρθηκε στη μνήμη του Μεχμέτ Χιλμή στην τοποθεσία «Χίλια», δημιουργεί ποικίλα ερωτηματικά. Οι άδικες επιθέσεις εναντίον των Τούρκων της δυτικής Θράκης των τελευταίων ημερών, αφήνουν σιγά – σιγά τη θέση τους σε ανησυχητική αναμονή».

Μ.Μ.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου