Χρήστες OnLine

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Μυστική συνάντηση στην Άγκυρα

Διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας είχε χτες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, για το θέμα της λαθρομετανάστευσης.


Η συνάντηση, που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύφθηκε σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Χουριέτ.


Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει μέρος του διαλόγου που είχε ο κ. Μπίτσιος με ομάδα Τούρκων δημοσιογράφων, στους οποίους παραχώρησε συνέντευξη.


Το περιεχόμενο του διαλόγου έχει ως εξής:

- Η Αθήνα είναι διατεθειμένη να στηρίξει την Τουρκία στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης .


- Αν η Τουρκία δεν προβεί στα απαραίτητα βήματα, τότε η Αθήνα θα είναι υποχρεωμένη να φέρει το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν αυτή η θέση συνιστά απειλή, ο κ. Μπίτσιος απάντησε πως όχι, αλλά και πως έφτασε η ώρα της κρίσης και του τελικού ξεκαθαρίσματος σε αυτή την δύσκολη υπόθεση.


-Ο Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πως απεκόμισε θετική εντύπωση από τις διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, στο οποίο έθεσε και το ζήτημα της υλοποίησης του «πρωτοκόλλου του 2000», που αποτελεί διμερή συμφωνία για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.


- Σε ερώτηση, εάν η Τουρκία μπορεί να εκβιάσει την ΕΕ με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ώστε να αποκομίσει οφέλη στην ενταξιακή της πορεία, ο κ. Μπίτσιος απάντησε κατηγορηματικά πως «τότε η Τουρκία θα παίξει με τη φωτιά».


Επισημαίνεται πως ο τίτλος του δημοσιεύματος της Χουριέτ είναι: «Ο Έλληνας γενικός γραμματέας απειλεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου