Χρήστες OnLine

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Νομάρχης Αθηνών:Οι λαθρομετανάστες θα κάνουν την Ομόνοια "Σόχο"

Επιστολή του νομάρχη Αθηνών προς τον πρωθυπουργό για τους λαθρομετανάστες

Το διαρκώς αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών τείνει να μετατρέψει τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας σε «Σόχο», επισημαίνεται στην επιστολή.

«Στο μείζον θέμα», όπως το χαρακτήρισε, «της σημαντικής αύξησης των λαθρομεταναστών στην περιοχή της Ομονοίας», αναφέρθηκε ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι «δυστυχώς, η ανεπάρκεια και οι αδυναμίες της Δημόσιας Διοίκησης σε συνδυασμό με το διαρκώς αυξανόμενο κύμα λαθρομεταναστών, τείνουν να μετατρέψουν τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας σε «Σόχο».

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τείνει να αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, υπονομεύει τη ζωή των κατοίκων και δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια παρέμβασης. Αυτό που χρειάζεται είναι να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας όχι μόνον στη λογική της καταστολής αλλά και με βάση την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν».

Επεσήμανε δε ότι «τον τελευταίο καιρό εγκαθίστανται στην περιοχή της Ομόνοιας εκατοντάδες οικονομικοί λαθρομετανάστες που χρίζονται μαζικά «πολιτικοί πρόσφυγες». Στοιβάζονται κυριολεκτικά σε πολυκατοικίες με υποτυπώδεις έως ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής με αποτέλεσμα οι χώροι αυτοί να γίνονται εστίες μόλυνσης για τους ίδιους αλλά και τους περιοίκους».


Ο κ. Σγουρός πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί εκδηλώνουν «παραβατική συμπεριφορά», καθώς δεν έχουν εργασία και πόρους, ενώ «παράλληλα, αρκετοί λαθρομετανάστες -όπως συμβαίνει και με τους τοξικομανείς- γίνονται υποχείρια των εμπόρων ναρκωτικών που αλωνίζουν στην περιοχή δημιουργώντας συμμορίες».

Χαρακτήρισε το πρόβλημα «εκρηκτικό» και «σύνθετο» και ανέφερε ότι «έχουμε χρέος έναντι των πολιτών να αλλάξουμε αυτή την άθλια εικόνα και να πάρουμε άμεσα μέτρα».

«Η Νομαρχία θα ζητήσει τη συνεργασία των αρμόδιων δικαστικών και αστυνομικών αρχών ώστε η ασυδοσία ορισμένων που μετατρέπουν κτίρια και καταλύματα σε δήθεν ξενοδοχεία, να πάρει τέλος», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στο «δράμα» των πολιτικών προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών και κάλεσε τον πρωθυπουργό, αλλά και ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο για να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί «άμεσα, με ανθρωπιά αλλά πάνω από όλα με ρεαλισμό αυτή τη ζοφερή κατάσταση όσο είναι ακόμη καιρός».

Πηγή:Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου