Χρήστες OnLine

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΝΕΒΑΛΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!ΑΣΚΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ - ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Στις 23 Νοέμβρη ορίστηκε τελικώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ακύρωσης των περικοπών μισθών, συντάξεων, δώρων εορτών, επιδομάτων αδείας αλλά και γενικά του ίδιου του Μνημονίου, για λόγους αντισυνταγματικότητας. Τις σχετικές αιτήσεις έχουν καταθέσει, προ τριμήνου, σειρά συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων κλπ) αλλά και μεμονωμένοι πολίτες.

Η αρχική συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας, επρόκειτο... να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, αυτό όμως δεν κατέστη εφικτό κατόπιν κυβερνητικής μεθόδευσης!

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και άλλα Υπουργεία, δεν απέστειλαν, ως όφειλαν, τις θέσεις του Δημοσίου αλλά και άλλα συναφή έγγραφα στο ΣτΕ. Όπως είναι εύλογο, το ΣτΕ δεν είναι τυπικώς σε θέση να εκδώσει απόφαση, εάν δεν λάβει πρώτα γνώση των εγγράφων αυτών.

Η κυβερνητική αυτή μεθόδευση, οφείλεται στο γεγονός πως οι μέχρι τώρα εγκυρότατες πληροφορίες, κάνουν λόγο για εισήγηση - «καταπέλτη», από τις Συμβούλους Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, η εισήγηση κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών περικοπών αλλά και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.

Η μεθόδευση αυτή της Κυβέρνησης, βέβαια δεν αποτελεί «μεμονωμένο» γεγονός. Ήδη κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, ο Γ. Παπανδρέου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις προσφυγές ενωπίον του ΣτΕ, πως η «χρεοκοπία της χώρας είναι πολιτικό και όχι νομικό ζήτημα».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να «αγοράσει χρόνο» αλλά και πιθανότατα να
ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς του ΣτΕ.

Εάν τελικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ, αντισταθεί στις πιέσεις και υιοθετήσει την σχετική εισήγηση, τότε «τινάζονται» στον αέρα μερικά από τα κυριότερα μέτρα του μνημονίου. Αυτό μπορεί να δώσει μια μεγάλη ώθηση στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, αφού οι τελευταίοι γυρεύουν εναγωνίως μια ελπιδοφόρα προοπτική για να φουντώσουν!

Να σημειωθεί τέλος, ότι μεταγενέστερα κατατέθηκαν επιπλέον προσφυγές ενώπιον του Στε, που αφορούν το ασφαλιστικό αλλά και το επικαιροποιημένο μνημόνιο!
πηγη
peripatris

Σχόλιο: ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΕΚΒΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ.

ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

ΟΨΟΜΕΘΑ!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47-49 ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΜΑΣ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Συγκέντρωση για το λαθρονομοσχέδιο στις 12 Οκτ 2010.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου