Χρήστες OnLine

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ε.Ε.:Πίσω στο Ισλαμαμπάντ Πακιστανοί λαθρομετανάστες


AFP
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την αμφιλεγόμενη συμφωνία για την επαναπροώθηση στο Ισλαμαμπάντ όλων των Πακιστανών λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Η συμφωνία αφορά και όσους λαθρομετανάστες έκαναν αίτηση για παροχή ασύλου, αλλά απορρίφθηκε.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν, η επαναπροώθηση θα γίνεται με έξοδα των κρατών-μελών, ενώ δεν θα περιλαμβάνει υπηκόους τρίτων κρατών. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, περίπου 13.000 Πακιστανοί λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εξ ου και η Ε.Ε. είχε ξεκινήσει πολυετείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με το Ισλαμαμπάντ για την επαναπροώθησή τους, οι οποίες διήρκεσαν οκτώ χρόνια.

Ωστόσο, οι ενστάσεις παραμένουν. Η συμφωνία εγκρίθηκε με ψήφους 382 «υπέρ», 250 «κατά» και 23 αποχές, καθώς η Αριστερά, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι της Ευρωβουλής υποστηρίζουν ότι η επαναπροώθηση μεταναστών σε μια χώρα που δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης για τα Δικαιώματα των Προσφύγων δεν παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια των επαναπατρισθέντων ατόμων. Επίσης, πολλοί ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ατυχή τη χρονική συγκυρία υπογραφής της συμφωνίας, λίγες μόνον εβδομάδες μετά την ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Πακιστάν.
«Δεν μπορούμε να προπαγανδίζουμε τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να τα ξεπουλάμε στο εσωτερικό της Ευρώπης, στον βωμό της δικής μας ασφάλειας», δήλωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Σόνια Αλφάνο. Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, απάντησε ότι υπάρχει συγκεκριμένος όρος μέσα στη συμφωνία που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη «να την εφαρμόζουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται οι υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Με άλλα λόγια, η επαναπροώθηση δεν θα γίνεται όταν υπάρχουν υπόνοιες πως ο λαθρομετανάστης θα πέσει θύμα διώξεων στην πατρίδα του. Οι Βρυξέλλες θα συνεχίσουν να πιέζουν το Ισλαμαμπάντ για την υπογραφή της συνθήκης της Γενεύης. (πηγή)

1 σχόλιο:

  1. ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .
    ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ( Ε.Σ.Υ.) .
    ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .
    ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ .
    Μόλις σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να τους παρέχει ΤΖΑΜΠΑ τα νοσοκομεία στους κάθε λογής μετανάστες – λαθρομετανάστες αυτή την στιγμή έχει η Ελλάδα 6 (ΕΞΗ)εκατομμύρια και θα γίνουν 20 (ΕΙΚΟΣΙ ) εκατομμύρια μέχρι το 2020 ,( σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και που πρέπει να τις εκτελέσουνε ) , δίνοντας τους επίσης ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και ΣΠΙΤΙΑ , καταλαβαίνετε λοιπόν ότι για να τους δίνουμε όλα αυτά ΤΖΑΜΠΑ τα ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ , ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ,ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ) .
    Γι αυτό το λόγο επιμένουμε και επιμένουμε στο θέμα αυτό .
    Και πρέπει να επιμένουν όλοι στο τόσο σοβαρό ΕΘΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
    ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ .
    Αναλυτικά για τα νοσοκομεία :
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ , ΕΠΙΣΚΕΨΗ , ΣΕ ΙΑΤΡΟ , ΦΑΡΜΑΚΑ
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 500 ΕΥΡΩ .
    ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑi ΕΧΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ .
    ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
    500 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ .
    ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΑΖΕYΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ;;;;;
    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚOΜΕΙΑ .
    ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
    500 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ) ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ.
    ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ .
    Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΙΧΕΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
    Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
    ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ .
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .
    ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ,ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΣΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΑΚΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ .
    ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ .
    ΤΕΡΜΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝAΣΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή