Χρήστες OnLine

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ "ΠΡΟΘΥΜΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΓΙΩΡΓΑΚΗ...


ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

Με αφορμή την -3η σε 7 μήνες- πολυήμερη επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε με προκλητική παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ της Αθήνας.

- Tα παπαγαλάκια-''μαϊντανοί'', μεγαλο- ανταποκριτές και μη στις ΗΠΑ, (ΜEGA, ANT, ΕΡΤ), ερωτούν -και δημόσια- τους συνοδεύοντες τον πρωθυπουργό συμβούλους του (και υπουργούς), ''τι γραμμή να περάσουμε κάτω'' (στην Ελλάδα) !
- Ο ελληνικός λαός -σ' εποχή σκληρής λιτότητας- πληρώνει τα τακτικά, πολυήμερα, πολυέξοδα ταξίδια, τα επικοινωνιακά κόλπα (γιά το ''immage'') του πρωθυπουργού και των πολλών συνταξιδευτών, συνεργατών του.
- Στην Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να επενδύσει αξιόλογος επιχειρηματίας γιά τους γνωστούς λόγους, δηλ. γραφειοκρατία, διαφθορά κ.ά. Το σλόγκαν ''να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές'' μόνο αφελείς πείθει και υπάρχει γιά να ''δικαιολογεί'' και τα πολλαπλά ταξίδια στο εξωτερικό.

Με ομιλίες του πρωθυπουργού (ή υπουργών του) μιάς ''υπό κηδεμονία'' διεφθαρμένης χώρας, σε forum και σε club, δεν συγκινούνται οι επενδυτές. Τόσα ταξίδια έκαναν σε 10 μήνες. Στοίχισαν μερικά εκατομμύρια. ''Προσέλκυσαν'' έστω έναν μικρομεσαίο επενδυτή;

- 'Οσο και να θέλουν να παρουσιάσουν τον GAP τ' αθηναϊκά ΜΜΕ ως ''ηγέτη'' σεβαστό έξω, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Δεν τον υπολογίζουν και ειδικά στις ΗΠΑ τον θεωρούν ''πρόθυμο'', επειδή ''τους έκανε την δουλειά'' με το ΔΝΤ (Τhe Wall Street Journal: Αναξιόπιστη η ελληνική κυβέρνηση - άρθρο 17 Σεπτ. '10) και οι ''πρόθυμοι'', είναι ''μιάς χρήσης''... Με ποιά λογική, στις ΗΠΑ, να θεωρούν την κυβέρνηση Παπανδρέου ''αναξιόπιστη'' κι αυτόν''αξιόπιστο'' και ''αποδεκτόν''; Τέτοιες χαζές ''λογικές'', μόνο πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα μπορούν ν' ''αποδεχτούν'', παρουσιάζοντας το μαύρο, ως άσπρο.

Για παράδειγμα, η ομιλία του στο Economic Club of New York, το οποίο παρουσιάζεται στην Ελλάδα ως ''το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ''! Αυτές οι υπερβολές, μόνο γέλια προκαλούν, επειδή το Club δεν είναι και ότι το καλύτερο στις ΗΠΑ.

Η δε ομιλία του στις 23 Σεπτεμβρίου, στο Foreign Policy Association, θα γίνει με εισιτήριο 1.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου