Χρήστες OnLine

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

“Όταν πήραμε τον λόγο και είπαμε τα πράγματα με το όνομα τους, κάποιοι αποχώρησαν μέσα σε αποδοκιμασίες”


ΒΙΤΣΙ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ: Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


Η ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε τέλη Αυγούστου στο Βίτσι αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη του πραγματικού βάθους της εισχώρησης του «ειρηνιστικού» μικροβίου στην πνευματική σφαίρα του νεοέλληνα. Μέσα σε έναν στείρο αντικομμουνισμό και μέσα σε πλαίσια απολύτως προσβλητικά απέναντι στη μνήμη των νεκρών μαχητών του εθνικού στρατού, ο κάθε λογής κήρυκας της αδελφοσύνης και της συγχώρεσης καθοδηγεί τα συγκεντρωμένα πλήθη στην ουσιαστική λήθη μέσω της απραξίας. Λόγια μεγάλα, ψεύτικα δάκρυα και πολιτικαντισμός ήταν μέχρι εχθές τα στοιχεία που απάρτιζαν αυτή τη σημαντική γιορτή που έβαλε τέλος στα επεκτατικά σχέδια των κομμουνιστών.


Αυτή η νοοτροπία των δειλών που ζητούν συγχωροχάρτια από το σύστημα και από τους κατήγορους των δημοκρατικών που ξεκινούν από την αριστερά και καταλήγουν στην αστική δεξιά, είναι που άφησε ελεύθερο το έδαφος να ανακάμψει ο στρατιωτικά ηττημένος κομμουνισμός και σήμερα να παίζει τον ρόλο του απόλυτου κανόνα σε κάθε έμφαση και προέκταση της ζωής μας. Κι όμως οι ένοχοι αυτοί είναι που στο μικρόφωνο αναγγέλλουν το προσβλητικό «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», εξορίζοντας παράλληλα κάθε πραγματικά εθνική φωνή με την κατηγορία της «προσβολής της μνήμης των νεκρών».


Για πρώτη φορά εχθές ο συνδεκτικός κρίκος της ντροπής ανάμεσα στο ένδοξο παρελθόν και το μίζερο παρόν έσπασε οριστικά. Εκατοντάδες νέοι και νέες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ασυμβίβαστοι αγωνιστές μιας ιδέας και πραγματικοί τιμητές έδωσαν τέλος στον αισχρό πολιτικαντισμό και ανάγκασαν τους απεσταλμένους μισθοφόρους τους να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μόνα συνθήματα που πρωταγωνιστούσαν ήταν αυτά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.


Όταν μάλιστα κάποιοι μας έκαναν συστάσεις να…κλείσουμε το στόμα μας για το καλό των ομιλητών, αποφασίσουμε να πάρουμε τον λόγο και να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, κάτι που ανάγκασε αρκετούς να αποχωρήσουν, βλέποντας ότι το κλίμα ήταν πλέον αρνητικό γι’ αυτούς και τους ανωτέρους τους. Σε πολιτικούς όρους χαμένοι ένιωσαν αυτοί που είδαν το συμφέρον τους να εξανεμίζεται κι έντρομοι προσπάθησαν να αποσιωπήσουν τα συνθήματα των συγκεντρωμένων που ενθάρρυναν τους Συναγωνιστές να συνεχίσουν να μιλάνε. Σύμμαχοι τους σε αυτή την προσπάθεια ΟΛΟΙ οι επώνυμοι διοργανωτές που φρόντισαν να κλείσουν το μικρόφωνο και να παρακαλάνε υστερικά να μην ειπωθεί κάτι αρνητικό για τους παρευρισκόμενους πολιτικούς και παρεξηγηθεί κανείς τους. Σε πραγματικούς όρους όμως νικητής βγήκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γιατί απέδειξε ότι η παρουσία της εκεί δεν είναι θέμα ψηφοθηρίας, ούτε δημοσίων σχέσεων εν όψει εκλογών, αλλά πραγματική προσφορά τιμής στους νεκρούς.


Τα λίγα λεπτά που καταφέραμε να μιλήσουμε ήταν αρκετά για να διώξουν τους συμφεροντολόγους και να κερδίσουμε ένα γνήσιο ακροατήριο που δεν ήθελε να ακούσει για το αν φταίει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ για τις χαμηλές συντάξεις ή τον πληθωρισμό. Οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν να ακούσουν για ΕΛΛΑΔΑ και για αγώνες, σαν κι αυτούς που έκαναν οι παππούδες τους στο Βίτσι και τον Γράμμο. Μέσα σε επευφημίες κι έναν πηγαίο ενθουσιασμό οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν για πρώτη φορά καταθέσεις ψυχής κι ο εθνικός μας ύμνος αντήχησε δυνατά σε όλο το Βίτσι από εκατοντάδες Συναγωνιστές που ένιωσαν επιτέλους μια δικαίωση και μια κάθαρση.


Όσο γι’ αυτούς που προσπάθησαν κι εκ των υστέρων να μας πείσουν ότι τους «χαλάσαμε» την εκδήλωση, ας γνωρίζουν ότι για εμάς αυτό που μετράει είναι η αγωνιστικότητα και το μαχητικό πνεύμα κι αφού κερδίσαμε τα θερμά συγχαρητήρια των συγκεντρωμένων σημαίνει ότι πετύχαμε κάτι σημαντικό, να δώσουμε νόημα πραγματικά ελληνικό στην εκδήλωση. Το μόνο που «χάλασε» εχθές ήταν το γλοιώδες ίματζ τους. Περαστικά σας, χαρτογιακάδες…


T.O. Θεσσαλονίκης


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου