Χρήστες OnLine

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ...


ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ...


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην πρόσφατη ομιλία μου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό είχα προειδοποιήσει την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει βιαστικά σε μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών χωρίς τις προϋποθέσεις που βάζουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη.
Η Κυβέρνηση δεν άκουσε αυτή την έκκληση.
Σήμερα, λοιπόν, στέλνω στον υπουργό Εσωτερικών αναλυτικό υπόμνημα για τους λόγους που η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Στο ίδιο υπόμνημα γίνονται συγκρίσεις με τις ρυθμίσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, για να φανεί καθαρά ότι η ΝΔ βρίσκεται εντός ευρωπαϊκής λογικής, ενώ το κυβερνητικό νομοσχέδιο βρίσκεται έξω από κάθε λογική.
Για να εξυπηρετεί μόνο προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζουν τα κύματα παράνομης και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, υιοθετούν αυστηρές προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και την απόδοση ιθαγένειας.
Εμείς που αντιμετωπίζουμε οξύ πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, αντί να είμαστε πιο προσεκτικοί, κατεβαίνουμε με το νομοσχέδιο αυτό, στο πιο «χαλαρό κατώφλι» απ’ όλους! Πηγαίνουμε αντίθετα με τη λογική, αντίθετα προς το συμφέρον μας, αλλά κι αντίθετα από τους υπόλοιπους εταίρους μας...
Είναι ένα νομοσχέδιο που διευκολύνει την είσοδο μεταναστών παράνομα, ώστε να κάνουν παιδιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια να παίρνουν τα παιδιά τους αυτόματα ιθαγένεια και να νομιμοποιούνται έτσι αναγκαστικά και οι γονείς τους.

Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι «πληθυσμός».
Και εκείνο που μετατρέπει το «γεωγραφικό χώρο» σε ενιαία χώρα και τον «τοπικό πληθυσμό» σε λαό είναι η ταυτότητά του.
Δεν μπορεί οι Γάλλοι να ανακαλύπτουν σήμερα τη σημασία και την επικαιρότητα της εθνικής ταυτότητας (ιδιαίτερα για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία τους), δεν μπορεί οι Βρετανοί να ανακαλύπτουν τη «Βρετανικότητα», οι Ισπανοί την «Ισπανικότητα», και εμείς να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την «ελληνικότητα».

* Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Θα υπερψηφίσουμε, βέβαια, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών.
* Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα καταργήσουμε το νομοσχέδιο όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.
* Επίσης δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τον εθνικό χαρακτήρα της Παιδείας μας, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας. Για να σηματοδοτήσουμε την ενσωμάτωση όλων στην «ημετέρα παιδεία».
* Επί πλέον, σε ό,τι αφορά τις επί μέρους ρυθμίσεις, δεσμευόμαστε να νομοθετήσουμε προϋποθέσεις για την πολιτογράφηση και απόκτηση ιθαγένειας, αυστηρά καθορισμένες, όπως προβλέπεται και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Σεβόμαστε, βέβαια, τα παιδιά των νομίμων μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Αυτά θα παίρνουν με αίτησή τους ιθαγένεια, όταν ενηλικιώνονται κι εφ’ όσον έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Προϋπόθεση που πιστοποιεί τη συμμετοχή τους στην ελληνική παιδεία. Αυτό άλλωστε, προβλέπει και η νομοθεσία μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών με διάφορες παραλλαγές.

Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού». Κοινότητα ανθρώπων που βιώνουν την «ημετέρα παιδεία».
Αυτό είναι το καλύτερο «αντίδοτο» στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία.
Δεν θέλουμε να την κάνουμε «περίκλειστο φρούριο».
Αλλά, και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει «ξέφραγο αμπέλι».



Αντώνης Σαμαράς


ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ... ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ... ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ... ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ (ΕΧΕΙ ΚΑΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ) ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΕΚΤΡΩΜΑ... (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Ή ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.) ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΜΑΧΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ... (Έχουμε να σας πούμε πράγματα και θάματα για αυτή την Ιστορία...) ΕΠΙΠΛΕΟΝ...


Στην δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει πως το Νομοσχέδιο αυτό εξυπηρετεί προφανείς μικροκοματικές σκοπιμότητες... Κι εδώ είναι μια απο τις πιό σκληρές διαφωνίες μας. Το Νομοσχέδιο αποτελεί μακροχρόνιο σχέδιο ενός ισχυρού συνωμοτικού μηχανισμού με αναφορά σε ξένα κέντρα, που έχει αποκλειστικό στόχο, την Εθνική αποδόμηση και την αλλοίωση ή και εξαφανιση του χαρακτήρα του Εθνικού Κράτους. Το ΠΑΣΟΚ απλά εξυπηρετείται από αυτό το σχέδιο για αυτό και εσωτερικοί μηχανισμοί του το στηρίζουν. Δεν είναι χειρότερο να μην το αντιλαμβάνεσαι αυτό από το να το ξεπερνάς...

Και ασφαλώς η... Ιθαγένεια, που δεν είναι Υπηκοότητα... κι ας εξίσωσαν νομικά τον όρο πριν από χρόνια ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ από τα ίδια κέντρα ΄καθοδηγούμενοι, για να είναι σήμερα ανοιχτός ο δρόμος. Ελληνική Ιθγένεια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το διαπραγματευτούμε με κανέναν...

Κατά τα άλλα το γνωρίζουν όλοι... ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ... ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ... ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ... ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!

Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου