Χρήστες OnLine

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΠΛΕΪ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

Ποιος έχει το πάνω χέρι;
Όμως τα λεγόμενα «συνεργατικά παιχνίδια» είναι εξαιρετικά πολύπλοκα. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να καθορίσουμε ποιος από τους πολλούς μετόχους μιας εταιρείας έχει τον έλεγχο, γιατί οι πιθανές συμμαχίες καθιστούν απρόβλεπτη την κατάσταση.

Ας υποθέσουμε ότι το ελληνικό κράτος αποφασίζει να ιδιωτικοποιήσει μια εταιρεία και πρέπει να καθορίσει το ποσοστό που μπορεί να πουλήσει ώστε να συνεχίσει να έχει τον έλεγχό της. Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι, κρατώντας το 51% των μετοχών, το κράτος παραμένει το αφεντικό. Αυτή η απόφαση είναι έξυπνη από οικονομική άποψη; Η απάντηση είναι όχι. Το κράτος μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας κρατώντας το 35% ή και ακόμα λιγότερο. Φυσικά χρειάζεται πολλή προσοχή, γιατί αν το κράτος κρατήσει το 35% και πουλήσει το υπόλοιπο 65% σε ένα μεγιστάνα, η εταιρεία δεν ανήκει πλέον στο ελληνικό κράτος αλλά στο μεγιστάνα. Αν θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο, πρέπει να φροντίσει ώστε οι υπόλοιπες μετοχές να καταλήξουν στα χέρια χιλιάδων μικρομετόχων.

Ο δείκτης του Σάπλεϊ

Ένα μέτρο για την ικανότητα ελέγχου ενός μετόχου στην εταιρεία είναι ο λεγόμενος «δείκτης ισχύος», που μπορεί να υπολογιστεί με πολλούς τρόπους. Ο πιο γνωστός είναι ο δείκτης του Σάπλεϊ, από το όνομα του εμπνευστή του, Λόιντ Στόγουελ Σάπλεϊ, συμφοιτητή του Νας στο Πρίνστον. Αυτός ο δείκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το διαμερισμό των κερδών, τα οποία δεν είναι απαραιτήτως ανάλογα με τον αριθμό των μετοχών που κατέχει κάθε μέτοχος. Ιδού ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: αν το 100% των μετοχών έχει μοιραστεί σε τέσσερις συνεταίρους που κατέχουν αντίστοιχα το 10%, το 20%, το 30% και το 40%, ο δείκτης του Σάπλεϊ προβλέπει ότι τα κέρδη θα διανεμηθούν ως εξής: 8,3%, 25%, 25%, και 41,6%.

http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=392222 http://eprints.teikoz.gr/120/1/D6_2009_opt.pdf

Shapley-Shubik power index
http://en.wikipedia.org/wiki/Shapley-Shubik_power_index

Η ψήφος των Ελληνοποιηθέντων μεταναστών θα λειτουργήσει σαν μοίρασμα κερδών στους μετόχους

(μέτοχοι = κόμματα που υποστηρίζουν τον εποικισμό της Ελλάδας με λαθρομετανάστες και δεν έχουν σκληρή στάση απέναντί στην νομιμοποίηση, θα μοιράσουν τα κέρδη των ψήφων όχι απαραίτητα αναλογικά) αφήνοντας έξω από την ''μοιρασιά'' τους μη συμμετέχοντες στην συνεργασία (cooperation) (κοινές απόψεις πολλών κομμάτων απέναντι στην νομιμοποίηση λαθρομεταναστών).

Οι δικαιολογίες των κομμάτων για

1). περί ανθρωπισμού (τα καϋμένα τα παιδάκια κ.α., οι φτωχοί),
2). περί ενσωμάτωσης επι μακρόν διαμένοντες,
3). περί διάσωσης του ασφαλιστικού
4). περί δημογραφικού προβλήματος (που οι Ελληνικές κυβερνήσεις δημιούργησαν με τα μη κίνητρα δημιουργίας οικογένειας και τον μη έλεγχο των τιμών των προϊόντων, και την μη προβολή ορθών προτύπων)
5). περί παγκόσμιας ειρήνης (αυτό λέγοντάς το στα ''μουλωχτά'') (πιάνει μόνο σε αριστερούς επειδή στους οπαδούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πιάνει λόγω του ότι είναι ρεαλιστές).

Χωρίς να μιλάνε για την εγκληματικότητα (βαρειά π.χ. ανθρωποκτονίες, ληστείες και χαμηλή π.χ. μικροκλοπές)

Βέβαια δεν θα κάνει την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών μόνο για τους ψήφους. Αυτό ήταν το bonus.

Απλώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εφαρμόζει τις εντολές ενός πολύ παλιού σχεδίου (Παγκοσμιοποίηση) και γι' αυτό είναι τόσο αποφασισμένο να το περάσει τον νόμο παρόλες τις αντιδράσεις του Ελληνικού έθνους.

Και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει ότι η διατήρηση της εξουσίας επι μακρόν (πολλά χρόνια) βάζοντας πολλούς φόρους και εξαθλιώνοντας το έθνος μπορεί να επιτευχθεί με την ανάμιξή του με ''φρέσκο αίμα'' , δηλαδή να γίνει εξισορρόπηση προς τα κάτω.

Η αντίδραση του Ελληνικού έθνους σε μελλοντική βαριά φορολογία θα ήταν μη ελεγχόμενη (επαναστάσεις, αρνητική ψήφος στην κάλπη, και όχι αποχή της τάξης των 31% όπως συνέβη στις περασμένες εκλογές).

Το ''νέο αίμα'' μειώνει την αξία της ψήφου διαμαρτυρίας λόγω νομιμοποίησής του από τον νόμο περί ιθαγενείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και γίνεται το νέο όπλο διατήρησης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, συμπληρώνοντας το αριστερό παρακράτος στην εξάσκηση τρομοκρατίας.

Το ''νέο αίμα'' έχει υψηλή παραβατικότητα (ναρκωτικά, σωματεμπορία, ληστείες κλοπές κ.α.) και έτσι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ''συνεργασίας'' τους με ''αριστερούς'' ή μη εγχώριους ληστές και σε άλλες ενέργειες ''ιδεολογικές''.

Νέα κόμματα μεταναστών μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με την δημιουργία-Ελληνοποίηση και καθοδήγηση της κατάλληλης ελάχιστης κρίσιμης μάζας λαθρομεταναστών.

Αλλά με την δημιουργία πολλών μικρών κομμάτων λαθρομεταναστών, που εντωμεταξύ θα έχουν αποκτήσει την ιθαγένεια με τον νόμο έκτρωμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στο μέλλον θα διευκολύνθεί η άνοδος στην εξουσία και η μακρόχρονη παραμονή ενός κόμματος στην εξουσία (με την μείωση του ελάχιστου ποσοστού ανόδου στην εξουσία).

Δηλαδή όπως ένας πρόεδρος ενός διοικητικού συμβουλίου (π.χ. ο πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος) μπορεί να έχει το 29% των μετοχών μιας πολυεθνικής, και παρόλα αυτά το ποσοστό να του είναι υπεραρκετό (αρκεί το υπόλοιπο ποσοστό να ανήκει σε μικροκαταθέτες (μικρά κόμματα νομιμοποιηθέντων λαθρομεταναστών).

Η κατάλληλη διαμόρφωση του εκλογικού νόμου για να ταιριάζει με αυτό το μοντέλο είναι το μόνο ζητούμενο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου