Χρήστες OnLine

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

H κατάληψη της ΕΤ3, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή


Με αφορμή την «κατάληψη» της ΕΤ3 από στελέχη του ΚΚΕ και συγκεκριμένα συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, η Χρυσή Αυγή έγραψε ότι σε ακριβώς ανάλογη περίπτωση και μάλιστα ούτε ανάλογη, αφού στους εθνικιστές δεν επετράπη να απευθύνουν μήνυμα, είχαν γίνει 48 συλλήψεις! Αυτό δυσαρέστησε τους «συντρόφους» και έτσι στο σημερινό Ριζοσπάστη υπάρχει δημοσίευμα στο οποίο καταγγέλεται η στάση της Χρυσής Αυγής. Βεβαίως, γράφουν, ως συνήθως, την μισή αλήθεια, δεν γράφουν δηλαδή ότι σε ανάλογη περίπτωση είχαμε συλλήψεις, καταδίκη σε πρώτο βαθμό 48 ατόμων, ενώ στην δική τους περίπτωση δεν πλησίασε ούτε ένας αστυνομικός… Κατά τα άλλα το Σύνταγμα λέει ότι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου! Έτσι λέει το Σύνταγμα, το οποίο η πολιτική εξουσία δεν εφαρμόζει. Διαβάστε τι έγραψε σήμερα ο Ριζοσπάστης:


«ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Έσπασε τον αποκλεισμό κι έβγαλε στον αέρα τη φωνή των εργατών: Στη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, στελέχη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «θάψιμο» της απεργίας και τη διαστρέβλωση του χαρακτήρα και της μαζικότητάς της από τα Μέσα Ενημέρωσης, πραγματοποίησαν συμβολική δράση στα γραφεία της ΕΤ – 3. Παρενέβησαν ζωντανά στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και μετέδωσαν απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο.


Παράλληλα, κατήγγειλαν την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ να μη συμμετάσχει στην απεργία με αποτέλεσμα να υπονομεύσει πανελλαδικά την απεργία του κλάδου των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Αυτή η ολιγόλεπτη παρέμβαση – συμβολική κατάληψη που έκανε το ΠΑΜΕ στάθηκε η αφορμή για τη λυσσαλέα, χυδαία και συντονισμένη επίθεση που ακολούθησε από την ΕΤ – 3, την εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» και την ΕΣΗΕΜ-Θ, που βρήκαν υποστηρικτή τον εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. και τη «Χρυσή Αυγή»…»


Απ’ ότι φαίνεται οι “σύντροφοι” του ΚΚΕ είτε δεν διάβασαν προσεκτικά την ανακοίνωσή μας είτε κατά την προσφιλή τους τακτική παραποιούν τα λεγόμενά μας για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς και την προπαγάνδα τους.


Μήπως είναι ψέμα το γεγονός ότι πριν από τρία μόλις χρόνια συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε 7 μήνες φυλάκιση 48 Χρυσαυγίτες επειδή έπραξαν το “αμάρτημα” να θελήσουν ν’ ακουστεί από την ΕΤ3 ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την απαγόρευση μίας νόμιμης Εθνικής συγκεντρώσεως προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Μήπως είναι ψέμα ότι τότε είχαν επέμβει πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ ενώ τώρα για τον ίδιο λόγο όλοι μιλούσαν για “ακτιβιστική δράση” του ΚΚΕ και δεν άνοιξε μύτη;…


Όλα αυτά για να αναλογιστεί κανείς με πόσα διαφορετικά μέτρα και σταθμά αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις στο ελλαδιστάν όταν πρόκειται για Εθνικιστές. Και μάλιστα όταν η διαμαρτυρία των Εθνικιστών είχε να κάνει με την σύμπραξη αστυνομίας και του παρακράτους των αναρχικών για την παράνομη απαγόρευση μίας συγκέντρωσης την ώρα που τα μέλη του ΚΚΕ ξεσήκωσαν όλη αυτή τη φασαρία απλώς γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν σε μία απεργία…


Σας θυμίζουμε το πρόσφατο δημοσίευμά μας: Κατάληψη της ΕΤ3 από το ΠΑΜΕ

Διαβάστε τι είχαμε γράψει τότε για τα γεγονότα του Ιουνίου το 2006:

ΙΟΥΝΙΟΣ 2006: 48 Συναγωνιστές όμηροι του “κόκκινου” Κράτους! Από χτες το μεσημέρι 48 Συναγωνιστές βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους: Η κρατική τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Κράτος και παρακρατικοί, αφού σε τέλεια συνεργασία απαγόρευσαν τον εορτασμό της μνήμης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αφού επιτέθηκαν στις ομάδες συναγωνιστών που περιφρουρούσαν στον χώρο, τους συνέλαβαν όταν αυτοί προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΕΤ 3 για να διαμαρτυρηθούν για τις απαγορεύσεις κατά του εθνικιστικού κινήματος. 48 Νέοι τραγουδώντας τον ύμνο μας οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Κρατικής ασφάλειας. Παραμένουν ακόμη εκεί!

“Διαλύστε τους με κάθε τρόπο! Να εξαφανιστούν από παντού!”

Αυτό κραύγαζαν οι ασύρματοι των δυνάμεων των ΜΑΤ γύρω στις 1.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, που άρχισαν να περικυκλώνουν τους 100 συγκεντρωμένους νέους εθνικιστές στο μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη. Χωρίς καμμία επίσημη απαγόρευση, ο Διοικητής της Αστυνομίας, αποφάσισε και διέταξε την απαγόρευση και βίαιη διάλυση μίας νόμιμα κατοχυρωμένης (από πολλές ημέρες πριν) εκδήλωσης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια μέρα. Άρχισαν να διαλύουν ενημερωτικά περίπτερα που είχαν στηθεί, να κατεβάζουν αφίσες και πανώ, να χτυπάνε τον κόσμο. “Ποιά εισαγγελική εντολή; Θα το συζητήσουμε τώρα; Οι εντολές άλλαξαν. Να εξαϋλωθείτε, δεν με ενδιαφέρει”, ούρλιαζε ένας γλοιώδης χοντρός με πολιτικά. Μετά την βίαιη κατάληψη του χώρου από τα ΜΑΤ, οι συγκεντρωμένοι εθνικιστές παρέμειναν στον δρόμο για ώρα, μέχρι που δέχτηκαν και νέα επίθεση για να εκδιωχθούν και από ‘κεί. Ξεκίνησε πορεία, η οποία στο ύψος της Λεωφόρου Στρατού άρχισε να κυνηγείται πάλι από τα ΜΑΤ. Ο κόσμος τότε κατευθύνθηκε τότε προς το κτίριο της ΕΤ-3, όπου απαιτήθηκε να διακοπεί το πρόγραμμα και να δοθεί συνέντευξη στον αέρα. Τα ΜΑΤ εισβάλουν στο κτίριο. Με μεγάλη μάχη συγκρατήθηκαν στον πρώτο όροφο. Η ΕΤ-3 δεν έβγαλε κανέναν στον αέρα. 48 αγωνιστές και αγωνίστριες συλλαμβάνονται και οδηγούνται για δύο ημέρες στα κρατητήρια. Ο ύμνος της Χρυσής Αυγής αντηχούσε δυνατά μέσα από τις κλούβες από τα παιδιά που μόλις είχαν συλληφθεί. Έξω από τις κλούβες οι υπόλοιποι ένωσαν τη φωνή τους τραγουδώντας κι αυτοί με όλη τους την δύναμη. Η οργή πραγματικά ξεχείλιζε. Κόσμος χειροκροτούσε. Για κάθε σημαία που έπεφτε στο έδαφος υψωνόταν μια γροθιά. Έξω από τα κρατητήρια συγκεντρώθηκε επίσης πολύς κόσμος για συμπαράσταση. Την ίδια στιγμή η αστυνομία απαγόρευσε αυθαίρετα και παράνομα σε 2 πούλμαν από την Αθήνα να συνεχίσουν προς την Θεσσαλονίκη, αναγκάζοντάς τα στα Μάλγαρα να γυρίσουν πίσω. Απαγγέλλονται πλέον πάρα πολλές και βαριές κατηγορίες και στους 48.Το Σάββατο 17 Ιουνίου, κράτος και παρακράτος έδρασαν σε έναν πλήρη συντονισμό καταστολής μιας εκδήλωσης εθνικής αντίστασης και υπερηφάνειας. Ότι δεν τέλειωσαν τα ΜΑΤ, το αποτέλειωσαν τα ξαμολημένα κοπρόσκυλα από τα πανεπιστημιακά άσυλα της “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”. Κάτι οπλισμένα από το σύστημα πιτσιρίκια με μπόλικο εξεγερτικό life-stile, βουτηγμένα μέσα στην άγνοια, την ύβρη και την προπαγάνδα. Με αγώνες γράφεται η ιστορία. Ας το μάθουν όλοι καλά. Εχθροί και “φίλοι”. Η τρομοκρατία δεν πέρασε στο παρελθόν και δεν θα περάσει ποτέ. Ο ελληνικός λαός δίνει μεγάλη μάχη επιβίωσης και οι εθνικιστές είναι η πρωτοπορία παντού.”


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου