Χρήστες OnLine

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Πρόβλημα λαθρομετανάστες: Φόβος στο Βαθύ της Σάμου


Έντονο προβληματισμό και ανησυχία , προκαλούν οι ομάδες των λαθρομεταναστών, οι οποίοι περιφέρονται ελεύθερα, στους δρόμους της πρωτεύουσας του νησιού. Γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους κατά τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους, αρκετοί θωρακίζουν τα καταστήματά και τα σπίτια τους , γυναίκες αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνες μόλις νυχτώσει !


Μέσα σε όλα αυτά έρχονται φήμες που ενισχύονται μέρα με τη μέρα και κάνουν λόγο για επιθέσεις, που αν δεν είναι αληθινές, αναδεικνύουν -αν μην τι άλλο- το φόβο που διακατέχει τους πολίτες της πόλης, που έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο αίσθημα για τους κατοίκους της Σάμου. Αυτό της ανασφάλειας.


Τελευταίο κρούσμα η έντονη φήμη για βιασμό γυναίκας το βράδυ της Παρασκευής από ομάδα μεταναστών, φήμη που δεν επιβεβαιώνεται μεν από επίσημα χείλη αλλά έχει διαδοθεί σε όλη τη πόλη και φαίνεται να διαρρέει ανεπίσημα και από προσωπικό του νοσοκομείου. Το γεγονός ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην πρωτεύουσα φαίνεται να δικαιώνει στην πράξη τους λίγους που είχαν διαφωνήσει με την ίδρυση κέντρου μεταναστών στο Βαθύ .

Τελικά η πράξη αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι η ύπαρξη του κέντρου δεν λύνει αλλά ενισχύει έμμεσα το πρόβλημα .

Πλησιάζει αναπόφευκτα η ώρα που οι τοπικοί φορείς , με πρώτο τον δήμο Βαθέος, θα πρέπει να δουν το πρόβλημα στην πραγματική του πρακτική διάσταση . Φιλοσοφίες και γενικόλογες θεωρίες δεν έχουν θέση σε ένα θέμα που αρχίζει αργά αλλά σταθερά να απασχολεί τη μεγάλη μάζα του πληθυσμού.

Σαμιακόν Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου