Χρήστες OnLine

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Απέκλεισαν το λιμάνι της Σχοινούσας για να μη φύγει ο γιατρός - ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ .. ΠΝΙΓΟΥΝ Ε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?


Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον γιατρό μας» οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της Σχοινούσας απέκλεισαν το πρωί της Τετάρτης το λιμάνι του νησιού για να μη φύγει από αυτό ο μοναδικός γιατρός που έχουν. Ο Αθανάσιος Σπέγος ήρθε στο νησί 3,5 χρόνια πριν μαζί με την οικογένειά του για να καλύψει τη θέση του γιατρού στο κυκλαδίτικο νησί. Οι κάτοικοι τον αγάπησαν και τον εμπιστεύθηκαν.

Τώρα όμως, ο κ. Σπέγος καλείται με υπουργική απόφαση να μεταφερθεί στα Κουφονήσια και αυτό έχει εξαγριώσει τους κατοίκους του νησιού. «Αυτός ξέρει τα προβλήματά μας και την περίπτωση του καθενός ξεχωριστά» λένε οι κάτοικοι. Στη θέση του, μέχρι να έρθει κάποιος άλλος, θα παραμείνει μια νοσηλεύτρια που όμως δεν έχει τόσο μεγάλη εμπειρία, κάτι που φοβίζει τους κατοίκους.

Στο λιμάνι ο αποκλεισμός συνεχίζεται καθημερινά και όπως εξομολογείται και ο δήμαρχος Θεοδόσης Σκαρλάτος: «Δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα κρατήσει».


Οι κάτοικοι μπαίνουν μπροστά από τα αυτοκίνητα που είναι έτοιμα για επιβίβαση και δεν αφήνουν τίποτα να περάσει από μπροστά τους καθώς εμποδίζουν και τα αυτοκίνητα από τα γκαράζ των πλοίων να αποβιβαστούν. Οπότε η μόνη λύση για τα πλοία που φτάνουν στο λιμάνι είναι να κάνουν... μεταβολή! Οι κάτοικοι δεν σκοπεύουν να το βάλουν εύκολα κάτω και θα συνεχίσουν μέχρι να περάσει το αίτημά τους. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί τι μέλει γενέσθαι με την υπόθεση. Να σημειωθεί πως το νησί έχει κανονικά διασφαλίσει τη στελέχωση του Περιφερειακού του Ιατρείου με δύο γιατρούς και μία νοσηλεύτρια, κάτι που εδώ και δύο χρόνια όμως παραμένει ουτοπία.

ΕΛΕΑΝΑ-ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου