Χρήστες OnLine

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Αρνούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν παρουσία Ιερέων!

Αρνούνται θρησκευτικό όρκο και θέτουν πάλι το ζήτημα του περίφημου «λαϊκού κράτους» – Η θέση της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή την άρνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ορκιστούν , έρχεται και πάλι το ζήτημα του περίφημου κοσμικού κράτους. Κατ’ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα η διοικητική διαίρεση Εκκλησίας και κράτους (που κατά την άποψή μας δεν είναι εθνικά καλοπροαίρετη), από τα θέμα της θεϊκής ή κοσμικής υποστάσεως της πολιτείας των Ελλήνων. Ο μέγας Ντοστογιέφσκι γράφει ότι «Αν δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται» και η φράση του αυτή καταδεικνύει ακριβώς ότι μία πολιτεία ανθρώπων χωρίς θεϊκή εντολή είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο μπορεί να κάνει την κοινωνία μας μία ζούγκλα στην κυριολεξία. Πράγμα το οποίο εν πολλοίς έχει συμβεί…


Η πολιτεία των Ελλήνων πάντοτε είχε αναφορά θεϊκή και πριν ακόμη από τον Χριστιανισμό! Θεογένητοι ήταν οι βασιλείς της ομηρικής περιόδου, ακόμη και οι ίδιοι οι Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων ορκιζόντουσαν στα μαύρα νερά της Στυγός. Ο θεσμός της βασιλείας στην δημοκρατική Αθήνα ήταν ο θεσμός του αρχιερέα της πόλεως. Στη χιλιόχρονη Ελληνική Αυτοκρατορία αρχηγός της Εκκλησίας δεν ήταν ο Πατριάρχης, αλλά ο Αυτοκράτορας! Εντελώς ξένη, λοιπόν, η έννοια του «λαϊκού κράτους» προς την Ελληνική Ιστορία και Παράδοση. Έρχεται κατ’ ευθείαν από την σιωνιστική μασσονερία και τον αγγλοσαξωνικό καπιταλισμό και βεβαίως από τον μπολσεβικισμό.


Να μη παρασύρονται κάποιοι Έλληνες πατριώτες, αρνητές για τους δικούς τους λόγους του Χριστιανισμού, εις τα περί ανεξηθρησκείας και «λαϊκού κράτους». Όλα αυτά είναι νεοεποχήτικα, σιωνιστικά και δεν έχουν καμμία σχέση με την Αρχαία Ελληνική ευσέβεια. Η πολιτεία των Αρχαίων Ελλήνων ήταν πολιτεία θεϊκή και αυτό το οποίο κτυπιέται καίρια με όλα αυτά περί καταργήσεως του θρησκευτικού όρκου, διαχωρισμού Εκκλησίας και κράτους και αρνήσεως θρησκευτικής ορκωμοσίας των βουλευτών δεν στρέφονται μόνον κατά της Ορθοδοξίας, αλλά είναι εναντίον της θεϊκής υποστάσεως τόσο της πολιτείας, όσο και του κόσμου ολόκληρου! Είναι ένα κήρυγμα βάναυσα υλιστικό, ένα κήρυγμα αθεΐας και ματεριαλισμού.


Η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου - ”Χρυσή Αυγή” στο θέμα ξεκάθαρη: Δεν επιτρέπονται μέλη μας να είναι άθεοι, θεωρούμε την Ελληνική Ορθοδοξία στοιχείο Εθνικό και αρνούμαστε όλες αυτές τις διεθνιστικές αλχημείες.



Αλλά ας έλθουμε εις τα της επικαιρότητος:

“Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του στον προσωρινό πρόεδρο της Βουλής για τον όρκο των βουλευτών, διευκρινίζει πως ο ίδιος και οι βουλευτές του κόμματός του θα ορκιστούν… μόλις φύγουν οι ιερείς. «Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», επισημαίνει στην επιστολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρουν ακόμη ότι: «Είναι γνωστή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους. Εμείς, ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ:



“Στην πρώτη Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στην Επίδαυρο στις 20 Δεκεμβρίου του 1821 εκηρύσσετο επίσημα η πολιτική ύπαρξη και ανεξαρτησία της Ελλάδος και ψηφιζότανε το πρώτο πολίτευμα σύμφωνα με το οποίο επικρατούσα θρησκεία ήταν η Ορθοδοξία. Ακόμη, στην Τρίτη εθνοσυνέλευση που έγινε στην Τροιζήνα στις 3 Απριλίου του 1827 ψηφιζόταν στην διάρκεια των εργασιών της το πολιτικόν σύνταγμα της Ελλάδος, του οποίου το άρθρο 5 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυριαρχία ενυπάρχει εις το Έθνος πάσα εξουσία πηγάζει εξ αυτού και υπάρχει υπέρ αυτού». Ε, αυτό το Έθνος, λοιπόν, αυτήν την κυριαρχία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάποιοι «προφεσσόρες» και κάποιοι πολιτικοί, δήθεν εθνικοί εκπρόσωποι, αποφάσισαν να τα καταργήσουν! Δεν πρόκειται, λοιπόν, περί «μεταρρυθμίσεων». Πρόκειται περί καταργήσεως αυτού του ίδιου του Ελεύθερου Ελληνικού κράτους, όπως αυτό προέκυψε από το Αίμα και την Θέληση των Αγωνιστών της Εθνεγερσίας! Θέλουν μια κοινότητα «πολιτών», χωρίς εθνική, φυλετική και θρησκευτική ταυτότητα. Θέλουν ένα κράτος δήθεν λαϊκό, ενάντια στην θέληση αυτού του ίδιου του Λαού. Αυτό θέλουν και ο Ελληνικός λαός έχει καθήκον με κάθε τρόπο, σεβόμενος την ύπαρξη αυτή καθ’ αυτή της πολιτείας των Ελλήνων, να μη τους το επιτρέψει.”

1 σχόλιο:

  1. Η λύση είναι να πεταχτεί εκτός βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ να ησυχάσουμε απο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή