Χρήστες OnLine

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Θέλουν πολύ σύντομα τζαμί στην Αθήνα !!


Συνέδριο μουσουλμάνων για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Κανείς δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τους τεράστιους κινδύνους…!

Την ώρα που στην Ελλάδα η θολούρα, η ψευτοδιανόηση και η κουλτούρα χτυπάνε την Ορθοδοξία, παρουσιάζοντας την σαν αναχρονιστική, τα ακριβώς αντίθετα ισχυρίζονται για το Ισλάμ, προωθώντας α δικαιώματα των εν Ελλάδι μουσουλμάνων, λαθρομεταναστών στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Εκτός λοιπόν από τους εκατοντάδες χώρους που έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια τζαμιά παράνομα και ενώ δεν γνωρίζει ουδείς με ακρίβεια τον αριθμό των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, το αίτημα για ανέγερση τζαμιού επανέρχεται δριμύτερο.

Για τον λόγο αυτόν μάλιστα πολλοί εκπρόσωποι των μουσουλμανικών κοινοτήτων ( από αυτές μάλιστα που πήραν μέρος και επίσημα στους πανηγυρισμούς για την εκλογή του ΠΑΣΟΚ) επαναδιατύπωσαν το αίτημα τους για την ανέγερση τεμένους κατά τις εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου « Οι μουσουλμανικές κοινότητες και η πολιτιστική τους ταυτότητα», που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών! Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοιου είδους συνέδριο στην Ελλάδα, με στόχο να φέρει κοντά τις μουσουλμανικές κοινότητες της χώρας.

« Η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρώπη που δεν έχει ένα τζαμί και ένα νεκροταφείο για την ταφή των μουσουλμάνων», τόνισε ο εκπρόσωπος των Αφγανών μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα, και πρόσθεσε ότι...

«μολονότι υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει την κατασκευή του, για κάποιους λόγους δεν προχωράει». Ο Μοχάμεντ Χερζολά, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αλαζχάρ-ιμάμης του τεμένους Χουσεϊν στο Κάιρο σε συνέντευξη του στο «ΕΘΝΟΣ» επιχειρεί να απενεργοποιήσει το Ισλάμ δίνοντας μια εικόνα που πολύ απέχει από την πραγματικότητα και απαντάει χαρακτηριστικά:

-« Υπάρχει η άποψη ότι η μουσουλμάνα γυναίκα έχει υποβαθμισμένο ρόλο στην κοινωνία. Είναι αυτό επιταγή από το Κοράνι;»

-« Όχι πρόκειται για λανθασμένη άποψη. Ο Ισλαμισμός έχει δώσει δικαιώματα στη γυναίκα και της δίνει ελευθερία σκέψης και βούλησης. Για παράδειγμα, η γυναίκα, όταν δεν θέλει να παντρευτεί κάποιον, το εκφράζει, δεν μπορεί να παντρευτεί με το ζόρι, επίσης τα δικαστήρια δίνουν διαζύγιο στις γυναίκες. Ο μουσουλμάνος είναι και πολύ καλός σύζυγος»

-« Η πολυγαμία δεν είναι υποτιμητική για τη γυναίκα; Γιατί δεν ισχύει και αντίστροφα;»

-« Σας καλώ να σκεφτείτε τι είναι καλύτερο: ένας άντρας να έχει 2 ή 3 επίσημες συζύγους με δικαιώματα στην κληρονομιά, τη σύνταξη και την περιουσία ή να έχει ερωμένες; Το αντίστροφο δεν ισχύει, γιατί η γυναίκα από τη φύση της δεν είναι φτιαγμένη για να είναι παντρεμένη με πολλούς συζύγους. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι από τη φύση της η γυναίκα δεν μπορεί να παντρεύεται παραπάνω από έναν άνδρα. Δεν μειώνει αυτό τη γυναίκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές γυναίκες δέχονται το ρόλο της δεύτερης συζύγου παρά να είναι ερωμένες δίχως γάμο.»

-« Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι δεν υπάρχει τζαμί και μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα;»

-« Η Ελλάδα θεωρείται η κοιτίδα της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, αφού εδώ γεννήθηκαν αυτές οι ιδέες. Παρακαλώ και εγώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πράξη αυτά που πρεσβεύει η χώρα σας. Όπως και εμείς στην Αίγυπτο έχουμε ορθόδοξες εκκλησίες και σχολεία και κοινότητες και νεκροταφεία»

Όπως βλέπετε η υπόθεση «ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα» προχωράει γοργά! Αλλά μάλλον οι ιμάμηδες, οι μουεζίνηδες και λοιποί προωθητές του Ισλάμ μας περνάνε για βλάκες. Διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι τα δικαιώματα των μουσουλμάνων γυναικών, που όχι μόνο τις περιμένει ο λιθοβολισμός σε πολλές μουσουλμανικές χώρες εάν μιλήσουν για τα αυτονόητα δικαιώματα τους, αλλά περπατάνε πίσω από τους συζύγους τους! Αυτή είναι μια από τις πολλές πολιτισμένες πτυχές του Ισλάμ!

Πηγές: Εφημερίδα «Στόχος», http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/10/blog-post_8780.html -
esxatianasxesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου