Χρήστες OnLine

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Κάψιμο Ελληνικής Σημαίας σε κατάληψη σχολείου στη Ζάκυνθο

7iu3

Είναι φανερό ότι οι δήθεν αυθόρμητες καταλήψεις σχολείων δεν εμφανίζονται τυχαία. Καταλήψεις με αιτήματα για καλύτερες… τυρόπιτες στα κυλικεία ή λιγότερο μάθημα ή ακόμα με το αιτιολογικό ότι οι μαθητές… βαριούνται σίγουρα μας βρίσκουν αντίθετους όπως και την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών.


Υποκινούνται ξεκάθαρα από αναρχο-κομμουνιστικά εξωσχολικά στοιχεία τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν κανένα εμπόδιο από τους καθηγητές και το επίσημο κράτος. Όταν, μάλιστα, κάποιοι μαθητές -Εθνικιστές ως επί το πλείστον- αντιδράσουν έμπρακτα όπως συνέβη στις περσινές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία όπως στο Χατζηκυριάκειο, στο Ρέθυμνο στη Ρόδο και αλλού και όπως έγινε πρόσφατα σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, τρέχουν με την ουρά στα σκέλια…


Για του λόγου το αληθές, στο 1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου άγνωστοι έκαψαν κατά τη διάρκεια κατάληψης την ελληνική σημαία του σχολείου, προφανώς επ’ ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος δήλωσε: “Πληροφορηθήκαμε ανεπίσημα από μερικά παιδιά ότι κάποιοι είχαν κατεβάσει την ελληνική σημαία, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, και την είχαν κάψει. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν εξωσχολικοί ή μαθητές, όμως επισημαίνω ότι έχουν ξεκινήσει ανακρίσεις, ούτως ώστε να βρούμε τους υπαίτιους αυτής της αποτρόπαιας πράξης.


Τα 15μελή του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, ανέφεραν ότι δεν ξέρουν ποιοι είναι εκείνοι που βεβήλωσαν τη σημαία και πρόσθεσαν ότι καταγγέλλουν το γεγονός. Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι θα αγοράσουν καινούρια σημαία με δικά τους χρήματα. Ο πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου, μας δήλωσε ότι βρήκε τη σημαία, στην οποία είχαν δημιουργηθεί τρεις τρύπες με αναπτήρα ή με τσιγάρο!…”


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου