Χρήστες OnLine

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες


Τελευταία συζητείται αρκετά το θέμα της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την απόδoση της Ελληνικής Ιθαγένειας στα παιδιά των λαθρομεταναστών. Η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει να πάρει επίσημα θέση στο ζήτημα, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι σκοπεύει να διατηρήσει το status quo! Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα έχουν αλλιώς.



Επίσημα στην Ελλάδα η ιθαγένεια απόδιδεται με βάση το δίκαιο του αίματος. Όμως τον Απρίλιο του 2009 " σε παρέμβαση που έκανε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος σε συζήτηση εν όψει αλλαγής του υφιστάμενου Κώδικα Ιθαγένειας. Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι τόσο το δίκαιο του αίματος όσο και το δίκαιο του εδάφους είναι έννοιες ξεπερασμένες και προέκρινε την έννοια του «animus», του ελέγχου δηλαδή του ψυχισμού, της συνείδησης του αλλοδαπού που επιθυμεί την ελληνική ιθαγένεια! Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η απόδοση της ιθαγένειας δεν σχετίζεται «ούτε με τη γέννηση ούτε με το έδαφος ούτε ακόμη με το αίμα» και εκτίμησε ότι «πρέπει να ερευνάται αν η απόκτηση αυτής ανταποκρίνεται στον ψυχισμό του αιτούντος, πόσο δηλαδή θέλει και νιώθει την ανάγκη να αποτελέσει μέλος ενός έθνους». (Kαθημερινή)

Οι απόψεις του Προκόπη Παυλόπουλου ξεπερνούν σε "προοδευτισμό" αυτές του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Δίνουν μια γεύση των προθέσεων της ΝΔ αλλά αντανακλούνται και στα νομοσχέδια που ψήφισε ως κυβέρνηση τα τελευταία 5 χρόνια!




Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Το 2004, αμέσως μετά την άνοδο της στην εξουσία, η ΝΔ ψήφισε τον νόμο Ν. 3284/2004 που αφορά τον νέο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας (ΦΕΚ 217, τ. Α΄). Εκεί αναγράφεται ότι:

"Για τον αλλοδαπό που είναι αλλογενής απαιτείται επιπλέον να: α) Διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα δέκα συνολικά έτη την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης. Για τον ανιθαγενή αλλοδαπό ή για τον αλλοδαπό που έχει αναγνωρισθεί ως πρόσφυγας αρκεί διαμονή στην Ελλάδα πέντε ετών μέσα στην τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης. ...β) Έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού."

Πηγή : ΦΕΚ

Η συγκεκριμένη παράγραφος του νόμου 3284/2004 υποκινεί τις προσπάθειες των δήθεν αριστεριστών και αναρχικών που με κρατικές επιχορηγήσεις και την κάλυψη συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης , διαδήλωναν τα περασμένα χρόνια υπέρ της αναγνώρισης όλων των λαθρομεταναστών ως "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ"! Διότι με το μέτρο αυτό θα μπορεί να αποδοθεί η Ελληνική ιθαγένεια σε όλους όσους βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια!

Επιπλέον, η ΝΔ εκκίνησε τις μαζικές νομιμοποιήσεις αλλοδαπών με τον νόμο 3386/2005. Ο κ Παυλόπουλος δήλωνε στην σύνοδο της Λισσαβώνας ότι:

Εκεί που γίνεται η σημαντική, επίσης, τομή είναι στη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Ξεκινήσαμε μια πρώτη προσπάθεια με το ν.3386/2005, η οποία σχεδόν ολοκληρώθηκε, και απέδωσε τη νομιμοποίηση περίπου 180.000 μεταναστών. πηγή

Λαμβάνοντας υπόψιν την συνεργεία μεταξύ των παρούντων νόμων τα παιδιά των νομιμοποιημένων και μη μεταναστών που έχουν διαμείνει 5 χρόνια στην Ελλάδα θα μπορούν με ευκολία να ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ την ιθαγένεια τους σε περίπτωση που δεν είναι ήδη ανιθαγενείς, και να λάβουν την Ελληνική ιθαγένεια!

Η Νέα Δημοκρατία προέβει σε επιπλέον διαυκολύνσεις ούτως ώστε να επιτρέπει την μακρά παραμονή των ατόμων αυτών στην Ελλάδα με τον Ν. 3731/2008, ΦΕΚ Α 263/23-12-2008.

"Άρθρο 40

Ρυθμίσεις επί μέρους ζητημάτων μεταναστευτικής πολιτικής

7. Τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών, τα οποία γεννήθηκαν και διαμένουν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς εξακολουθούν να διαμένουν νόμιμα στη Χώρα, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και εφόσον έχουν διανύσει την πρωτοβάθμια και γυμνασιακή εκπαίδευση, αποκτούν, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας, την ιδιότητα του επί μακρόν διαμένοντος, κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, των προϋποθέσεων και των κριτηρίων των άρθρων 67 και 68 του ν. 3386/2005 (ΦΕΚ 212 Α)"


Επιπλέον η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε κατάργηση του άρθρου που απαγόρευε την απόδοση της Ελληνικής ιθαγένειας σε άτομα που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα, όπως και για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την λαθρομετανάστευση.

"Άρθρο 41

Θέματα ελληνικής ιθαγένειας

1. Το προβλεπόμενο στις διατάξεις του άρθρου 5 παράγραφος 1 περίπτωση β' του ν. 3284/2004 (ΦΕΚ 217 Α') κώλυμα που αναφέρεται στη μη ύπαρξη τελεσίδικης καταδίκης, ανεξαρτήτως ποινής και χρόνου έκδοσης καταδικαστικής απόφασης, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την εγκατάσταση και κίνηση αλλοδαπών στην Ελλάδα, καταργείται. Η κατάργηση του κωλύματος αυτού καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς αιτήσεις πολιτογράφησης."

Πηγή

Τέλος η Νέα Δημοκρατία θέσπισε και το δικαίωμα σε αλλοδαπούς που λαμβάνουν την Ελληνική ιθαγένεια να "ελληνοποιούν" το όνομα τους!

"5. Με την αίτηση για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει και τον εξελληνισμό του ονόματος και του επωνύμου του, αν αυτά είχαν μεταβληθεί ή αλλοιωθεί στη χώρα από την οποία προέρχεται.

Πηγή

Το επόμενο βήμα της νέας κυβέρνησης άσχετα από το αν είναι πράσινη, ή γαλάζια θα είναι να προβούν στην κατακρεούργηση του Κώδικα Ιθαγένειας με βάση τις αντιλήψεις του κ Παυλόπουλου. Ας μην ξεχνούμε ότι οι λιγοστές επιχειρήσεις σκούπας στο κέντρο της Αθήνα ξεκίνησαν μόνο 2 εβδομάδες προ των Ευρωεκλογών για να αποτρέψουν τις διαρροές των γαλάζιων ψηφοφόρων προς τον ΛΑ.Ο.Σ. Η άνοδος που σημείωσε ο ΛΑ.Ο.Σ στις ευρωεκλογές συνέβαλε και στην διάλυση του παράνομου καταυλισμού Αφγανών στην Πάτρα. Ο καταυλισμός δημιουργούσε μείζον πρόβλημα στους κατοίκους της πόλης επι σειρά ετών δίχως η ΝΔ να έχει κάνει το παραμικρό για την απομάκρυνση του. Μόνο όταν η αγανάκτηση του κόσμου μεταφράστηκε σε εκλογική στροφή προς τον ΛΑ.Ο.Σ. υπήρξε ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

Η Νομική Προστασία των Λαθρομεταναστών!

Κλείνοντας ας αναγνώσουμε μερικά σημεία του νόμου της Νέας Δημοκρατίας 3304/2005 - ΦΕΚ: 16/Α ( 27/01/2005)

"Άρθρο 6 Θετική δράση ∆εν συνιστά διάκριση η λήψη ή η διατήρηση ειδικών µέτρων µε σκοπό την πρόληψη ή την αντιστάθµιση µειονεκτηµάτων, λόγω φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής.
Άρθρο 19 Φορείς προώθησης της αρχής της ίσης µεταχείρισης 1. Φορέας προώθησης της αρχής της ίσης µεταχείρισης στις περιπτώσεις που αυτή παραβιάζεται από δηµόσιες υπηρεσίες είναι ο Συνήγορος του Πολίτη. "

Ο "Συνήγορος του Πολίτη" αποτελεί ανηξάρτητη διοικητική αρχή στην οποία δραστηριοποιούνται αυτοί που επιδιώκουν το άνοιγμα των συνόρων και την νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών. Χαρακτηριστική έιναι η περίπτωση του κ. Μίλτου Πάυλου που εργάζεται παράλληλα στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση: Εθνικό Παρατηρητήριο του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας HLHR-ΚΕΜΟ (Κέντρο Ερευνητικών Μειονοτικών Ομάδων)!

"Αρθρο2

1. Απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση διάκριση για έναν από τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 1. 2. Ως διάκριση νοείται και η παρενόχληση ή κάθε άλλη προσβλητική ενέργεια, η οποία εκδηλώνεται με ανεπιθύμητη συμπεριφορά που σχετίζεται με έναν από τους λόγους του άρθρου 1 και έχει ως σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας προσώπου και τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος. Κατά την εξειδίκευση της έννοιας της παρενόχλησης λαμβάνονται υπόψη και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη. Άρθρο 16 Ποινικές κυρώσεις 1. Όποιος παραβιάζει την κατά τον παρόντα νόμο .... τιμωρείται με φυλάκιση έξι (6) μηνών μέχρι τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή χιλίων (1.000) έως πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ." (Πηγή)

Γι αυτό προσέχετε τι λέτε για τους λαθρομετανάστες...

Τον νόμο υπογράφουν οι Σιούφας, Αλογοσκούφης και Παυλόπουλος!

ΕΨ - πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου