Χρήστες OnLine

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Χιλιάδες στο Βίτσι - ΓΕΜΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ
...
...
Χιλιάδες Ελληνες από όλη την χώρα έσπευσαν να τιμήσουν σήμερα το πρωί στο Βίτσι του πεσόντες της περιόδου 44-49 και να καταθέσουν υπόσχεση μνήμης επ'ευκαιρία της συμπληρώσεως 60 χρόνων από τις νικηφόρες μάχες στο Βίτσι και το Γράμμο τον Αύγουστο του 49, οι οποίες τερμάτισαν την πολεμική περιπέτεια -υπαιτιότητα ξένων δυνάμεων- στην οποία είχε μπεί η Πατρίδα.

Μιά πρώτη γεύση από την κορυφογραμμή του Βιτσίου στην φωτογραφία που παραθέτουμε. Θα ακολουθήσει κι άλλο φωτογραφικό υλικό καθώς και εκτενές ρεπορτάζ από το http://www.stoxos.gr/ και από την εφημερίδα "Στόχος"

Με σεβασμό τιμήθηκε όπως κάθε χρονιά και φέτος, στην βουνοκορφή Βίτσι, η μνήμη των χιλιάδων νεκρών του Ελληνικού Στρατού, που έδωσαν την ζωή τους, για να προστατέψουν την χώρα από την κομμουνιστική επιβολή.

Σε μία εκδήλωση, την μαζικότερη των τελευταίων ετών, στην οποία παραυρέθηκαν πάνω από χίλια άτομα, όπου τελέστηκε μνημόσυνο για τις ψυχές τους. Ακολούθησαν οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων, από πλήθος οργανώσεων, συνδέσμων και συλλόγων.
Όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις οργάνωσαν σύνδεσμοι αποστράτων και εφέδρων πολεμιστών της εποχής και καλούσαν σε αυτές πληθώρα εθνικών συλλόγων και οργανώσεων.

Αυτό που είχε ιδιαίτερη σημασία ήταν η παρουσία για δεύτερη συνεχόμενη φορά ενός αντιπροσώπου κόμματος της Βουλής, του βουλευτού του ΛΑΟΣ Γ. Γεωργίου, μετά την περυσινή παρουσία του Ηλία Πολατίδη.

Η φετεινή τελετή φαίνεται ότι ήταν η αρχή μίας νέας περιόδου, καθώς σηματοδοτήθηκε από την πρωτοφανή παρουσία νεολαίας, που αντίθετα με τις προσπάθειες του κατεστημένου δεν λησμονεί τα ιστορικά γεγονότα και κατανοεί την σημασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου