Χρήστες OnLine

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΙ ΖΩΗ ΠΕΡΝΩ...


Κάποτε η Πλατεία Ομονοίας ήταν όμορφη, ασφαλής και... Ελληνική!

Της Ελένης Σπανού,
Ιθαγενούς, γέννημα-θρέμμα του κέντρου-γκέτου Αθήνας

Καλημέρα!

Δείτε μερικές σκηνές από το κέντρο της Αθήνας, εκεί που διάλεξα να ζω, γιατί μου άρεσε πολύ και θέλω να βρίσκομαι συνεχώς κοντά στα αυθεντικά πράγματα και τόπους και όχι σε άλλα νεοπλουτίστικα και χωρίς καμία προσωπικότητα και αυθεντικότητα. Εδώ στην πατρίδα μας, κοιτίδα του πολιτισμού των πολιτισμών και της παράδοσης και της πίστης και της ελευθερίας και της Δημοκρατίας, και της ενεργού αρχαίας Πολιτείας! Όμως ήλθαν τα μπουλούκια των μεταναστών από την Αφρική και την Ασία να μας πάρουν την μπάλα παντελώς και να καταλάβουν κυριολεκτικά το χώρο μας!

Τώρα δεν μπορώ να γυρίσω ασφαλής στο σπίτι μου, να πάω στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι για καφέ και βόλτα και μεζέδες και να γυρίσω ασφαλής στο σπίτι μου, δεν μπορώ να καλέσω φίλους στο σπίτι μου, Έλληνες και ξένους και να τους πάω στα πέριξ και στην Ακρόπολη και να γυρίσουμε ασφαλείς στο σπίτι, δεν μπορώ να πάω δίπλα μου στο Εθνικό Θέατρο και να γυρίσω ασφαλής να μπω στην πόρτα μου, κινδυνεύω άμεσα, δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου κάθε στιγμή και να είμαι ασφαλής! Έγινε τριτοκοσμικό ΑΒΑΤΟ!

Γιατί, τι άλλαξε; Ναι, εφόσον όλες τις ώρες της ημέρας πια, και φυσικά και...της νύχτας στο κατακόρυφο, τα επεισόδια των οργανωμένων επιθέσεων με μαχαίρι και ληστειών σε πεζό άτομο μόνο του, σε εποχούμενα άτομα με αυτοκίνητα ή μηχανή άνδρες ή γυναίκες, σε αυτοκίνητα στο σπίτι μου μπροστά, ΟΛΑ ΑΥΤΑ κατ’ επανάληψη σε κάποιο αριθμό κάθε μέρα! Και ακόμα τα ναρκωτικά στα κουτιά του ΟΤΕ και στα ρείθρα και στα δεντράκια των πεζοδρομίων κρυμμένα για τα βαποράκια και τους χρήστες – πελάτες και το Αστυνομικό Τμήμα στα 100 μέτρα, με βασικό μέλημα την προστασία τους αυτών των ιδίων κάθε βράδυ! Χιλίαδες αλλοδαποί μετανάστες ζούνε στους 3 δρόμους μας εδώ και είμαστε το πολύ 150 Έλληνες, τα πρωινά όταν είναι και οι επαγγελματίες των ισογείων.

ολοκληρο το αρθρο ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου