Χρήστες OnLine

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Συνελήφθη η «συμμορία των αλβανών με τα καπέλα»

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μία συμμορία Αλβανών, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, σουπερμάρκετ.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα. Η αρχή έγινε όταν η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τρεις από τους δράστες, μετά από ληστεία στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου πριν από μερικές μέρες.


Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τα πέντε μέλη της συμμορίας, ανάμεσά τους και τον αρχηγό της σπείρας, ο οποίος καταζητείται και από τις αλβανικές Αρχές για φόνο που είχε διαπράξει το 1997 στην Αλβανία.


Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις ένοπλες ληστείες σε ΕΛΤΑ, τέσσερις σε τράπεζες και τέσσερις σε σουπερμάρκετ, από τις οποίες οι δράστες είχαν αποκομίσει λεία περίπου 92.000 ευρώ. Επίσης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και μια κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.


Στο κρησφύγετο και στα σπίτια των δραστών στο Π. Φάληρο και τη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα μαχαίρι, πλαστά έγγραφα, καθώς και καπέλα τύπου τζόκεϊ, μπλουζάκια, αθλητικές φόρμες και γυαλιά ηλίου, που φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.


Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, εντοπίστηκαν δύο ακόμη άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, οι οποίοι και συνελήφθησαν, με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, αφού στο σπίτι εντοπίστηκαν 3 κιλά και 20 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 20 γραμμάρια κοκαΐνης.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία είχε στο ενεργητικό της αρκετές ληστείες σε τράπεζες. Οι ληστές έμπαιναν στα υποκαταστήματα και με την απειλή όπλων, ενός υποπολυβόλου «σκόρπιον», καλάσνικοφ και ενός μαχαιριού, άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.
Μάλιστα, δύο από αυτούς τύλιγαν με γάζες τα χέρια τους για να μην αναγνωριστούν από τα τατουάζ τους.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον 17ο τακτικό ανακριτή, όπου θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου