Χρήστες OnLine

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Φάσκουν και αντιφάσκουν με την Συνθήκη της Λοζάννης!



Ο Απόστολος Κακλαμάνης στο στόχαστρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας

Στην Ανακοίνωση αναφέρεται: Ο κ. Κακλαμάνης παραβιάζει τη συνθήκη της Λοζάννης με σκοπό τη διαίρεση της Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη!

Στην προσπάθεια ν’ αποκτήσει πολιτικό ρόλο όπως προηγούμενα με την παρέμβασή της υπέρ της Λευκής ψήφου στις ευρωεκλογές, η άτυπη Συμβουλευτική Επιτροπή της Μειονότητας συνεχίζει την ανθελληνική της συμπεριφορά, παρεμβαίνοντας και επικρίνοντας τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολο Κακλαμάνη, εξαιτίας της επερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή στις 13 Ιουλίου και στην οποία εξέφραζε την άποψη ότι η πομακική γλώσσα πρέπει να διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία και ότι η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για την προστασία των δικαιωμάτων των ελλήνων πομάκων όπως επίσης και τι «μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να συμμορφωθεί το Τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της διπλωματικής του αποστολής και να σταματήσει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας».

Το αντιφατικό στην ανακοίνωση της Συμβουλευτικής επιτροπής την οποία απέστειλε στον Τύπο στην τουρκική γλώσσα είναι το γεγονός ότι επικαλείται τη Συνθήκη της Λοζάννης και κάνει λόγο για παραβίασή της από τον κ. Κακλαμάνη, την ίδια στιγμή που στο κείμενο προσδιορίζει εθνικά την μειονότητα ως «τουρκική», παραβιάζοντας έτσι η ίδια τη συνθήκη της Λοζάννης που ως γνωστόν αναγνωρίζει μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη!

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η Συμβουλευτική δεν αποδέχεται ότι η μειονότητα αποτελείται από τουρκογενείς - πομάκους και Ρομά και για το λόγο αυτό καταγγέλλει τον κ. Κακλαμάνη ότι με την επερώτηση του αποσκοπεί στη «διαίρεση της μειονότητας», δίνοντας έτσι το στίγμα της …γραμμής του τουρκικού προξενείου ότι στην Θράκη υπάρχει μία μειονότητα και αυτή είναι τουρκική!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας

28 Ιουλίου 2009-07-29

«Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης στις 13 Ιουλίου 2009 κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λοζάννης και με σκοπό τη διαίρεση της Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Στην επερώτηση ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι οι Πομάκοι είναι «υπό πίεση» και ότι η πομάκικη γλώσσα πρέπει να μπει στα μειονοτικά σχολεία. Όσοι συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Κακλαμάνη τους υπενθυμίζουμε αυτό: Σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάννης (1923) και σύμφωνα με τις συμφωνίες εκπαίδευσης ως γλώσσα της μειονοτικής εκπαίδευσης καθορίστηκε η τουρκική.

Σήμερα σε 193 μειονοτικά σχολεία τα οποία ήταν 270 σε αριθμό το 1950 η εκπαίδευση είναι δίγλωσση (ελληνικά τουρκικά). Επίσης ακόμη και τα τουρκικά εκπαιδευτικά βιβλία στα σχολεία μας σύμφωνα με τις συμφωνίες έρχονται από την Τουρκία. Ο κ. Κακλαμάνης με την επερώτηση του με απαράδεκτο τρόπο, αποσκοπεί να διαιρέσει την τουρκική μειονότητα σε τρία κομμάτια. Αυτό δεν το δεχόμαστε με τίποτα (Το θεωρούμε απαράδεκτο).

Τονίζοντας, η ηρεμία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης δεν πρέπει να διαταράσσεται με τέτοιου είδους υποτιμητικές απόψεις, δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε τον κ. Κακλαμάνη και αυτούς που συμμερίζονται την άποψή του».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Πηγή

Σχόλιο:Εμείς αφού επικροτήσουμε αυτή την ενέργεια του κ. Κακλαμάνη θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε τι γνώμη έχει ο ίδιος και ο πρόεδρος του κόμματός του για τους βουλευτές του Χατζηοσμάν και Μαντατζή οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται "Τούρκοι" και καλούν την Άγκυρα να τους διεκδικήσει και γιατί συνεχίζουν να τους έχουν στο κόμμα. Η δε ανθελληνική τους δραστηριότητα στη Θράκη είναι γνωστή στους πάντες. Αν η επερώτηση του κ. Κακλαμάνη δεν είναι φούσκα για το θεαθήναι και ψηφοθηρική θα πρέπει να δώσει μία απάντηση στον ελληνικό λαό. Δεν συγκινούμαστε πλέον από τα "μεγάλα λόγια" ανθρώπων που συμπορεύονται στα ίδια έδρανα στο Κοινοβούλιο με άτομα που αποτελούν σφηκοφωλιά για τη χώρα μας αλλά από ειλικρινείς θέσεις με οποιοδήποτε κόστος. Αυτό κάνει την διαφορά σε έναν πολιτικό που θέλει όχι μόνο να φαίνεται αλλά και να είναι έντιμος.




Χρήσιμοι σύνδεσμοι προς ενημέρωση:

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα»

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ:ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ ΜΑΣ!

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΞΕΦΡΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ο Χατζηοσμάν αφού κάλεσε την Άγκυρα να διεκδικήσει την Θράκη τώρα θέλει να διώξει την Ελληνίδα δασκάλα του Δερείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου