Χρήστες OnLine

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Βολές Μπαρό κατά της Τουρκίας για τη στάση της στο θέμα των παράνομων μεταναστών

Τις εικόνες που αντίκρυσε στην Ελλάδα με την είσοδο παράνομων μεταναστών μετέφερε σε Γάλλους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Μπαρό.


O Ζακ Μπαρό χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η Τουρκία επιτρέπει σε μικρά πλοιάρια να αποπλέουν από τις ακτές της και να φθάνουν στα ελληνικά νησιά, ενώ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είχε κατορθώσει να σταματήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα.


Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη περισσότερης αλληλεγγύης σε ορισμένες χώρες-μέλη, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση τα επόμενα χρόνια θα επιδεινωθεί.


«Η Ευρώπη δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη και αφήνει ορισμένες χώρες να υφίστανται το σοκ» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τη Μάλτα, την Ιταλία και την Ισπανία.


Παράλληλα, δήλωσε αποφασισμένος να θέσει το θέμα στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, την Πέμπτη στη Στοκχόλμη, ζητώντας και από άλλες χώρες να βοηθήσουν.


«Τα μεταναστευτικά ρεύματα στο μέλλον θα είναι τρομακτικά και ο κίνδυνος προέρχεται από το γεγονός ότι η Ευρώπη είναι μυωπική. Η κατάσταση αυτή κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει δημοκρατίες όπως η Ελλάδα, εάν δεν ελεγχθεί» εξήγησε.


Ο Ζακ Μπαρό τάσσεται υπέρ της εσωτερικής κατανομής των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ. «Όμως η Ευρώπη είναι πολύ δυσκίνητη» τόνισε.


Οι ευρωπαϊκές χώρες απορρίπτουν το 70% των αιτήσεων για χορήγηση πολιτικού ασύλου, ωθώντας τους υποψήφιους στην παρανομία. Περί τα 8 εκατομμύρια αλλοδαπών ζουν σήμερα παράνομα στο έδαφος της ΕΕ.


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1033097&lngDtrID=244



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου