Χρήστες OnLine

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

«Καυτό» καλοκαίρι για την ΕΛ.ΑΣ.

Εκτεταμένες επιχειρήσεις σε βάρος λαθρομεταναστών και αντιεξουσιαστών που έχουν καταλάβει κτίρια στο κέντρο της Αθήνας αλλά και Αθιγγάνων που ζουν σε περιοχές που αποτελούν, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., «εστίες εγκληματικότητας» σχεδιάζει η Αστυνομία μέσα στο καλοκαίρι.

Οι «επιχειρήσεις εκκαθάρισης» εστιάζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Ομόνοια, το Μεταξουργείο, η πλατεία Αττικής και η πλατεία Βικτωρίας. Εκεί υπάρχουν πολλά κτίρια -όπως το παλιό Εφετείο- που τελούν υπό κατάληψη από μετανάστες.

Επίσης, όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας, δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμα και έφοδοι για την εκκένωσή τους. «Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια καινούργια τάση των μεταναστών να καταλαμβάνουν εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Εμείς προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους και θα προχωρήσουμε στην απομάκρυνση των καταληψιών», λέει στον ΕΤ ανώτερο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός, όμως, από τα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από μετανάστες, «αγκάθι», όπως τουλάχιστον αναφέρουν από την Αστυνομία, αποτελούν και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που έχουν καταληφθεί από αντιεξουσιαστές.

Σε αυτά η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. δεν αναμένεται να είναι το ίδιο άμεση, προκειμένου να μη δημιουργηθούν νέες εντάσεις. Οπως, όμως, επισημαίνουν αρμόδιοι αξιωματικοί, σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν αυτά ως ορμητήρια η «απάντηση» θα είναι δυναμική.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν μπει και ομάδες Αθιγγάνων που έχουν διαπράξει σωρεία εγκληματικών ενεργειών, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές όπως το Ζεφύρι, ο Ασπρόπυργος, τα Λιόσια και το Μενίδι. Ετσι, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο επιχειρήσεων «σκούπα» και εκεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα που έχει προκύψει στον Αγιο Παντελεήμονα, με μερίδα κατοίκων να διαμαρτύρονται για την παρουσία των μεταναστών στη γειτονιά τους, φαίνεται πως επεκτείνεται λίγα μέτρα πιο μακριά, στην πλατεία Αττικής.

Και εκεί ορισμένοι κάτοικοι (ακόμη και μετανάστες που ζουν χρόνια στην περιοχή) αντιδρούν: «Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να πηγαίνουν από περιοχή σε περιοχή αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα…», λέει ο κ. Δημήτρης από την Αλβανία, ο οποίος ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Χαμπίπ από το Αφγανιστάν έφυγε, όπως λέει, κυνηγημένος από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. «Ερχομαι τώρα στην πλατεία Αττικής. Δουλεύω σκληρά και δεν νομίζω ότι ενοχλώ κανέναν…».

Ελεύθερος Τύπος



ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΩΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου