Χρήστες OnLine

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

"Πολύ βρωμάει αυτή η «σέχτα»!"

"Κατ αρχάς η «σέχτα» δεν είναι υποκειμενικός προσδιορισμός. Οι έχοντες έστω και κάποια ελάχιστη σχέση με την αριστερά ξέρουν ότι ουδέποτε ένας αριστερός αυτοπροσδιορίζεται και αυτοχαρακτηρίζεται ως «σέχτα». Η «σέχτα» είναι πάντα ένας αντικειμενικός προσδιορισμός που απευθύνεται στους άλλους, συνήθως ως κατηγορία.

Στην εκκλησιαστική ιστορία οι «σέχτες» θεωρούνται αιρέσεις, στην δε ιστορία της αριστεράς, στην καλύτερη περίπτωση, σκληροί δογματικοί πυρήνες. Όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει αριστερός που του αρέσει να αυτοαποκαλείται δογματικός ή να τον βρίζουν ως σεχταριστή!

Στον “προκήρυξη” υπάρχουν επίσης απειλές προς τους αστυνομικούς του τύπου «όπως τα ντόνατς που τρώνε, δεν είναι ωραίοι χωρίς μια τρύπα στην μέση» που παραπέμπουν σε αμερικανό “συγγραφέα” γιατί ως γνωστόν οι Έλληνες αστυνομικοί, ακόμα και τη λέξη ντόνατς, την αγνοούν. Φαίνεται λοιπόν ότι, με αυτήν τη «νέα γενιά» δολοφόνων στο χώρο της τρομοκρατίας, λογικώς πρέπει να συμβαίνουν δύο τινά. Είτε είναι συνειδητοί προβοκάτορες και όχι απλώς εξ αντικειμένου προβοκάτορες όπως όλοι οι τρομοκράτες, είτε είναι κάποιοι κλανιάρηδες και κωλόπαιδα δολοφόνοι που βλέπουν αστυνομικές ταινίες με αμερικάνους μπάτσους να τρώνε ντόνατς και ψάχνουν για κάποιο πολιτικό πρόσχημα επειδή τους αρέσει να σκοτώνουν γιατί μόνο έτσι καταξιώνουν την γ....μένη ύπαρξη τους!

Γέρνω περισσότερο προς την δεύτερη περίπτωση. Επειδή μελέτησα πολύ καλά το ύφος και το περιεχόμενο της «προκήρυξης», διαπίστωσα ότι ουδέποτε στην ιστορία υπήρξαν τρομοκράτες που ήταν τόσο άσχετοι και αποκομμένοι, όχι απλώς από την αριστερά, αλλά ακόμα και από τις πιο ακραίες και φανατικές εκφάνσεις της. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ούτε και με την πολιτική ή κάποια ιδεολογία έχουν κάποια σχέση.

Τόσο παιδαριώδες και τόσο απολιτίκ κείμενο δεν έχω ξαναδιαβάσει. Ακόμα και ένας πράκτορας της CIA θάγραφε πιο πειστικά. Πρόκειται λοιπόν για κωλόπαιδα της διπλανής πόρτας που έχουν μετατρέψει το μίσος τους σε ιδεολογία και βρήκαν στην δολοφονία του Αλέξη από τον τραμπούκο μπάτσο, την μεγάλη ευκαιρία και το άλλοθι για να σκοτώνουν αθώους αστυνομικούς!

Και με την ευκαιρία θα τολμήσω να πω, έστω και αν σπεύσουν να με «κεραυνοβολήσουν» ορισμένοι «εξεγερμένοι» της μπλογκόσφαιρας που μάθανε κι αυτοί να χρησιμοποιούν τους αγώνες της αριστεράς ως σκαλοπάτι για την προσωπική τους αναρρίχηση, ότι οι τρομοκράτες δολοφόνοι χρειάζονται και ένα κατάλληλο κλίμα για να δράσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ασέλγησαν στον τάφο του μικρού Αλέξη αφήνοντας πάνω του την προκήρυξη-σκατά τους.

Στα “Δεκεμβριανά” τα “εξεγερμένα” μίντια, για λόγους αντιπολιτευτικούς αλλά και εμπορικούς (τηλεθέαση), καλλιέργησαν ένα κλίμα αστυνομοκρατίας, παρότι η ελληνική αστυνομία είναι αποδεδειγμένα η πλέον ανίκανη και διαλυμένη δημόσια υπηρεσία της χώρας.

Τελικά υπερίσχυσε το ενιαίο και απολιτίκ σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» και το κλίμα αυτό υποστηρίχτηκε αντικειμενικά και από τον τσαμπουκαλίδικο λαϊκισμό των Αλαβάνου-Τσίπρα. Όχι φυσικά, δεν πρέπει να σταματήσουν οι αγώνες επειδή καιροφυλακτούν δολοφόνοι. Κι ούτε περιμένουμε κάποια υπευθυνότητα από τα μίντια.

Έχουμε όμως την απαίτηση από τις ηγεσίες της αριστεράς να προσέχουν περισσότερο γιατί όταν οι αγώνες αποκόπτονται από την κοινωνία και τα προβλήματα της και διολισθαίνουν εναντίον μιας κοινωνικής ομάδας, τότε αυτό δεν είναι μόνο φασιστικό αλλά και άλλοθι για δολοφόνους!"


http://sofistis.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου