Χρήστες OnLine

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Τι είπε ο Μαρκογιαννάκης για τους λαθρομετανάστες


Σε ένα μέχρι ενάμισι μήνα θα είναι δυνατή η μαζική παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών. Αυτή τη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σήμερα το μεσημέρι...

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι η ελληνική αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών αυτή την περίοδο βρίσκονται μπροστά σε δύο προκλήσεις η μία είναι η λαθρομετανάστευση και η άλλη η δράση των αναρχικών. Είπε ότι θα αφήσουν προς στιγμήν το πρόβλημα με τη δράση των αναρχικών και αντιμετωπίζεται άμεσα το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Για την αντιμετώπιση του δημιουργούνται κέντρα υποδοχής στα οποία θα επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες και θα φιλοξενούν εκεί τους λαθρομετανάστες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπροώθησης. Όπως είπε ήδη έχουν εξασφαλιστεί σχετικά κονδύλια διότι για να λειτουργήσουν τα κέντρα χρειάζονται υποδομή στα κτίρια, ιατρικό προσωπικό και έξοδα για τη σίτιση των λαθρομεταναστών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στο έργο της Αστυνομίας είπε ότι αυτή τη στιγμή κάνει παρεμβάσεις στο χώρο των λαθρομεταναστών με επιχειρήσεις και συλλήψεις στο μέτρο που εξυπηρετούν οι σημερινές υποδομές. Αναφερόμενος γενικά στο έργο της Αστυνομίας είπε ότι έχει σημαντικές επιτυχίες η ελληνική αστυνομία ότι κάνει καλά τη δουλειά της αλλά το έγκλημα μεταλλάσσεται αναβαθμίζεται ποιοτικά και ποσοτικά και η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα πολλά και σοβαρά ζητήματα πρέπει να προσαρμόζεται και να γίνεται καλύτερη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στο πρόβλημα των πυρκαγιών και στην αντιμετώπισή τους είπε ότι πρέπει να γίνεται λελογισμένη χρήση των μέσων. Αυτό διότι κάθε χρόνο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πέφτει έξω σχετικά με τον προϋπολογισμό που αφορά την πυρόσβεση με τα ελικόπτερα και μάλιστα υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σε σημαντικά ποσά με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη προς τις εταιρείες και να υπάρχει δυσκολία στην εξόφλησή τους. "Γι' αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα το καθένα κάποιες δεκάδες ευρώ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης. Πρόσθεσε ότι λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες και μέχρι σήμερα στη Βόρειο Ελλάδα έβρεχε ενώ και στις άλλες περιοχές δεν υπάρχουν συνθήκες που να επιβάλλουν την ετοιμότητα όλων των ελικοπτέρων.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι μετά την περίοδο των βροχών που προβλέπονται από την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα μπουν όλα τα μέσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν σπαταλώνται άσκοπα πόροι σε βάρος του φορολογουμένου Έλληνα πολίτη.

Για την ημέρα τιμής των αποστράτων που ήταν σήμερα ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι οι απόστρατοι πρέπει να τιμώνται για τις σημαντικές υπηρεσίες που πρόσφεραν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης κ. Παυλόπουλος είπε ότι η κοινωνία οφείλει να αναγνωρίζει στους απόστρατους ότι θυσιάστηκαν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια . Πρόσθεσε ότι επισημαίνουμε το παράδειγμα της προσφοράς και της πορείας τους και θυμίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζοντας την παράδοση των αποστράτων υπηρετεί με δημοκρατικό φρόνημα την πατρίδα. Είναι δίπλα στον πολίτη και πάντοτε θα κάνει το καθήκον της δίνοντας και το αίμα της. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα ήθους και προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου