Χρήστες OnLine

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

"Καίει" το μεταναστευτικό

Μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων του κυβερνητικού επιτελείου είναι το ζήτημα των λαθρομεταναστών, ιδίως μετά από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που έδειξαν "διαρροή" ψήφος προς το ΛΑΟΣ.


Μετά την επιχείρηση "σκούπα" των προηγούμενων ημερών, η κυβέρνηση σχεδιάζει εντός του καλοκαιριού, μέσω της ΕΛ.ΑΣ, την απέλαση περίπου 1.500 λαθρομεταναστών, κυρίως Αφρικανών και Πακιστανών, μέσω 20 πτήσεων τσάρτερ, οι οποίες θα τους επαναπατρίσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι χώροι συγκέντρωσης που ανακοινώθηκαν ότι θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη, έχουν χωρητικότητα περίπου 1.500 ατόμων.


Παράλληλα, μελετάται το ενδεχόμενο επαναπατρισμού άλλων 1.500 αλλοδαπών που έχουν "αποκλειστεί" στη χώρα μας και θα επιδοτηθούν με ειδικό πριμ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιστροφή στην πατρίδα τους.


Αναφορικά με τις τοποθεσίες των χώρων συγκέντρωσης, ένας κεντρικός θα υπάρξει στην περιοχή της Ευβοίας, δύο προωθητικοί μεταξύ Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα, αναζητάται χώρος και στην Αττική.


Μπαρό: "Δε μας ζήτησε ακτοφυλακή η Ελλάδα"


Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Ζαν Μπαρό, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα δημιουργίας ακτοφυλακής, υπό την ΕΕ.


Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης".


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα ότι "η Ελλάδα υφίσταται τη μεγαλύτερη πίεση", εκφράζοντας την ανησυχία του.


Για το θέμα της Τουρκίας, ο κ. Μπαρό υπογράμμισε ότι "είναι μία από τις χώρες που πρέπει να πιεστεί από την ΕΕ να εφαρμόσει τις συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί".


http://www.news247.gr/a/43!90483


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου