Χρήστες OnLine

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Οι πληρωμένοι δολοφόνοι των Αθηνών

Στην Αθήνα υπάρχουν και δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα εταιρίες πληρωμένων δολοφόνων διαφόρων εθνικοτήτων, που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας συμβόλαια θανάτου.

Στην Αθήνα υπάρχουν και δραστηριοποιούνται ανεξέλεγκτα εταιρίες πληρωμένων δολοφόνων διαφόρων εθνικοτήτων, που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας συμβόλαια θανάτου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, η ταρίφα για ένα έναν τέτοιο συμβόλαιο στην Ελλάδα κυμαίνεται από 40 έως 100 χιλιάδες ευρώ. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «περισσότεροι από 70 άνθρωποι δολοφονούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα».

«Συνήθως η τιμή για τη δολοφονία ενός επιχειρηματία κυμαίνεται στα 50 χιλιάδες ευρώ. Η δολοφονία συζύγου ή συγγενικού προσώπου ξεκινάει από τα 40 χιλιάρικα. Όσο όμως περισσότερο μπλεγμένο στον υπόκοσμο είναι το υποψήφιο θύμα τόσο περισσότερο μεγαλώνει και η ταρίφα για την εκτέλεσή του. Βέβαια, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκτελεστών που ρίχνουν την τιμή της εκτέλεσης στα 5 και 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν έχουν λείψει και οι περιπτώσεις που άνθρωποι εκτελέστηκαν ακόμη και για 500 ευρώ» αναφέρει ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας, που έχει χειρισθεί τέτοιες υποθέσεις δολοφονιών.

Και προσθέτει: «Συνήθως οι δράστες αυτών των συμβολαίων είναι Αλβανοί ή Έλληνες που προσπαθούν να μπουν στο κύκλωμα».

Πρώτοι στις εκτελέσεις έρχονται οι Αλβανοί και οι παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι όμως δεν θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Οι έλληνες εκτελεστές σπανίζουν, ενώ οι πιο ακριβοπληρωμένοι δολοφόνοι είναι οι Τσετσένοι και οι Κοσοβάροι, οι οποίοι συνήθως και αναλαμβάνουν συμβόλαια θανάτου με θύματα ανθρώπους της νύχτας και κακοποιούς.



Ποιοι είναι οι εκτελεστές

Αλβανοί

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται αρκετές ομάδες πληρωμένων δολοφόνων από την Αλβανία και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναλάβει τα περισσότερα συμβόλαια θανάτου. Από τους πιο γνωστούς Αλβανούς εκτελεστές ήταν ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία εκτελούσε τα συμβόλαια θανάτου που του ζητούσε ο Βασίλης Στεφανάκος Τιμές: Υπάρχουν Αλβανοί πληρωμένοι δολοφόνοι που έχουν σκοτώσει για 3.000 ευρώ. Συνήθως η ταρίφα των Αλβανών εκτελεστών κυμαίνεται από 20.000 έ ως 40.000 ευρώ. Οι Κοσοβάροι θεωρούνται από τους καλύτερους πληρωμένους δολοφόνους. Στην Ελλάδα έρχονται κατόπιν προσκλήσεως και με αμοιβή που αρχίζει από 100.000 ευρώ και άνω.

Τσετσένοι

Αποτελούν την αφρόκρεμα των πληρωμένων δολοφόνων. Η αποτελεσματικότητά τους τούς έχει κάνει περιζήτητους σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εκτιμάται πως Τσετσένοι έχουν αναλάβει τα συμβόλαια θανάτου σε τουλάχιστον 5 δολοφονίες από το 2000 μέχρι σήμερα, ενώ η αμοιβή τους ξεκινά από 100.000 ευρώ.

Έλληνες

Κατά περιόδους εμφανίζονται ομάδες Ελλήνων εκτελεστών που πληρώνονται με ιδιαίτερα υψηλά συμβόλαια. Τα τελευταία χρόνια θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση. Η αστυνομία όμως εκτιμά πως αποφεύγουν να εκτελούν συμβόλαια θανάτου στον υπόκοσμο διότι γνωρίζουν πως σύντομα θα βρεθούν και αυτοί στη μαύρη λίστα. Τα ξεκαθαρίσματα στον χώρο των νονών της νύχτας έχουν αφήσει 19 νεκρούς σε δύο χρόνια.

Παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση

Θεωρούνται φτηνή λύση, αφού αναλαμβάνουν να σκοτώσουν ακόμη και για 500 ευρώ, ενώ μαζί με τους Αλβανούς, όπως χαρακτηριστικά λέει αξιωματικός τα ΕΛ.ΑΣ., «τους βρίσκεις όποτε θελήσεις». Ορισμένοι έχουν συνεργαστεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά με τη ρωσική μαφία. Τιμές: από 500 μέχρι 70.000 ευρώ.

πηγη : contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου