Χρήστες OnLine

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

Ο λαός ξεχνά τί σημαίνει Αριστερά.

Aristera
«Αν δέν νικιόμασταν στή Μικρασία, η Τουρκία θά ήταν σήμερα πεθαμένη καί μείς Μεγάλη Ελλάδα. Γι' αυτό, εμείς όχι μόνο δέν λυπηθήκαμε γιά τήν αστοτσιφλικάδικη ήττα στή Μικρασία, μά καί τήν επιδιώξαμε».
Ριζοσπάστης, 12 Ιουλίου 1935

"Τι τα θέλουμε τα πλοία τον "Αβέρωφ" τον "Κιλκίς" να τα κάνουμε εργαλεία να οργώνουμε την γη."

Τό ΚΚΕ, σάν τό πιστό σκυλί στόν Λένιν, παρέμεινε ασυγκίνητο από τό προαιώνιο όραμα της φυλής μας: Τήν απελευθέρωση των αρχαίων εστιών.

Παρέμενε εχθρικό σέ μία φυλή πού σκλαβώθηκε, δεινοπάθησε καί λίγο έλλειψε νά εξαφανισθεί τελείως από το χάρτη της γής. Καί ενώ η Συνθήκη των Σεβρών τριπλασίαζε την Ελλάδα, η Συνθήκη του Νεϊγύ απελευθέρωνε από τους Βουλγάρους τη Δυτική Θράκη και από τους Τούρκους την Ανατολική Θράκη, τό ΚΚΕ εξέδιδε δεκάδες παρόμοιες αποφάσεις καί διακηρύξεις εναντίον της Μικρασιατικής Εκστρατείας καί της πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου.


Η Αριστερά υποστηρίζει τόν Αξονα

«Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια πόλεμος κατά του φασισμού, όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς».
Μανιφέστο ΚΚΕ, 7 Δεκεμβρίου 1940.

Η άθλια πολιτική της αριστεράς συνεχίσθηκε καί μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Ελάχιστοι γνωρίζουν σήμερα γιά τό υπονομευτικό έργο του Κομμουνιστικού Κόμματος κατά τήν στρατιωτική προετοιμασία της εθνικής άμυνας μέχρι το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καί ακόμα χειρότερα γιά τόν ύπουλο ρόλο του κατά τόν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Έθνους, εναντίον της φασιστικής επιδρομής του Μουσσολίνι καί αργότερα του Χίτλερ. Τό ΚΚΕ αντιδρούσε λυσσαλέα όταν η κυβέρνηση του Μεταξά, δαπανούσε ποσά γιά την άμυνα της χώρας, κατηγορώντας τον σάν υποχείριο των Γερμανών Ναζί καί καλούσε τούς εργάτες σέ απεργίες.

Πολιτική του ΚΚΕ γιά Μακεδονία καί Βόρεια Ήπειρο


«Το μοίρασμα της Μακεδονίας μεταξύ Γιουγκοσλαβίας, Ελλάδος και Βουλγαρίας, ενίσχυσεν ακόμα περισσότερο τον πόθο των Μακεδόνων προς την συνένωση και την αποκατάσταση μιας Μακεδονίας ενιαίας και ανεξάρτητης.
Ο ίδιος πόθος για μια ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη συνενώνει το Θρακικό λαό, που έχει κατατεμαχισθή σε τρία μέρη, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Τα Κ.Κ. της Βαλκανικής και η Βαλκανική Ομοσπονδία, οφείλουν να υποστηρίξουν το εθνικό επαναστατικό κίνημα των καταπιεζομένων λαών της Μακεδονίας και της Θράκης για τη δημιουργία ανεξαρτήτων δημοκρατιών».
Κομμουνιστική Επιθεώρηση (τεύχος Οκτωβρίου 1924).

Κατοχή - Αντίσταση

Σέ μία μάχη μεταξύ ανταρτών του ΕΔΕΣ (Φιλελεύθεροι-Βενιζελικοί) καί του ΕΛΑΣ (Αριστεροί), ξαφνικά εμφανίσθηκε ένα απόσπασμα Γερμανών καί ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
ΕΔΕΣ: Να σταματήσουμε τή μάχη, γιά νά πολεμήσουμε τόν κοινό εχθρό.
ΕΛΑΣ: Δέν σταματάμε τίποτα. Ο εχθρός μας είστε ΕΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου