Χρήστες OnLine

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Μέγα δικαστικό σκάνδαλο - Εξαφανίστηκαν βασικοί κατηγορούμενοι - ακροαριστεροι τρομοκράτες για τον Επαναστατικό Αγώνα

Εξαφανίστηκαν ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα μαζί με το ανήλικο παιδί τους. Παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους και όπως όλα δείχνουν έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

 

Ξεφτίλα του συστήματος που προστατεύει τα δικά του "παιδια" με κάθε τρόπο


Το ζευγάρι στη ζωή και τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» μαζί με τον Κώστα Γουρνά είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη της ένοπλης δράσης της οργάνωσης που ευθύνεται για τραυματισμούς και απόπειρες δολοφονιών..

Ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο, τουλάχιστον της τελευταίας 10ετίας, επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους, καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα είναι εκτός σωφρονιστικών καταστημάτων λόγω αυτής καθαυτής της λήξης του 18μηνου κράτησης, όπως επίσης, άλλοι τουλάχιστον 6 ύποπτοι για συμμετοχή σε άλλες οργανώσεις της νεοτρομοκρατίας. 

Από την άλλη βέβαια, όπως αποδεικνύεται, ούτε οι αστυνομικές αρχές στάθηκαν ικανές να μπορέσουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο διαφυγής του ζευγαριού.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Παναγιώτα Ρούπα μαζί με το μωρό τους που γεννήθηκε ενώ ήταν έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, «χάθηκαν» το τρίτο δεκαήμερο Ιουνίου. Ο πρώτος επισκέφθηκε για τελευταία φορά το τμήμα στις 15 Ιουνίου και η δεύτερη στις 18 Ιουνίου. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη τους.

Οι πρώτες ανησυχητικές ενδείξεις ήρθαν όταν στις 25 Ιουνίου δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο κι εκπροσωπήθηκαν νόμιμα δια των συνηγόρων τους. Με βάση τους περιοριστικούς όρους της αναγκαστικής αποφυλάκισης τους, μετά την παρέλευση του 18μηνου και καθώς η υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται στις 4 Οκτωβρίου 2011 και η λήξη της προσωρινής κράτησης ήταν ... 4 ημέρες αργότερα (8 Οκτωβρίου 2011), όφειλαν να δίνουν τρεις φορές μήνα το παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων.

Η δυσάρεστη επιβεβαίωση ήρθε την 1η Ιουλίου όταν δεν παρουσιάστηκαν ως όφειλαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ και από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Στελέχη της αστυνομίας πιστεύουν ότι το ζευγάρι και το παιδί τους βρήκε δίοδο στα σύνορα και διέφυγε στο εξωτερικό, καθώς η παραβίαση των περιοριστικών όρων θα σήμαινε αυτόματα και προφυλάκισή τους, «δεν θα παραβίαζαν τους όρους και θα έμεναν Ελλάδα για να πάνε ξανά φυλακή. Έχουν φύγει» υποστηρίζει με πικρία αξιωματικός της αστυνομίας.

Τα τελευταία 24ωρα έχουν τεθεί σε καθεστώς ασφυκτικής παρακολούθησης όλα τα μέλη του οικογενειακού και του φιλικού περιβάλλοντος, ενώ έχουν παγιδευτεί οι επικοινωνίες, με την προσδοκία ν' ανακαλυφθεί ακόμη και το πιο ισχνό στίγμα για τον εντοπισμό τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου