Χρήστες OnLine

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Αρχαία ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Βρετανίας

Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.

Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση.

Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.

Τραγούδια και ποιήματα θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά εργαλεία που θα φέρουν σε επαφή τους μαθητές με τη γλώσσα, δια μέσου της αποστήθισης.


Η εισαγωγή της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στο δημοτικό φαίνεται να τυχαίνει ευρείας συναίνεσης. Ο σκιώδης υπουργός Παιδείας Στίβεν Τουίγκ δήλωσε στο BBC, ότι η κυβέρνηση έχει «απόλυτο δίκιο» να κάνει υποχρεωτική τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από την ηλικία των επτά ετών. Πρότεινε μάλιστα να ξεκινάει σε ακόμη μικρότερες ηλικίες.

«Τα παιδιά θα αγαπήσουν τις γλώσσες εάν τους δοθεί η ευκαιρία να τις μάθουν από μικρή ηλικία. Η κυβέρνηση προτείνει τα επτά χρόνια. Θα ενθάρρυνα τα σχολεία να αρχίσουν τη διδασκαλία από ακόμη μικρότερες ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Βρετανία σήμερα, οι ξένες γλώσσες είναι προαιρετικό μάθημα στο γυμνάσιο. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, το ενδιαφέρον των μαθητών μειωνόταν χρόνο με τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 μόλις το 43% των 14χρονων μαθητών ζήτησε να διδαχθεί κάποια ξένη γλώσσα όταν το ποσοστό αυτό ήταν 75% το 2002.

ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΕΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑΣΕΙΣ "ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ" ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ.. ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΩΣ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ!

1 σχόλιο:

  1. Τελικά ρε φίλε είσαι για το πούτσο καβάλα. Έχω την εντύπωση πως εσκεμμένα γράφεις αυτές τις μαλακίες που ανεβάζεις. Το Modern Languages in Primary Schools Initiative ξεκίνησε στην Μεγάλη Βρετανία απο το 2010 και μέχρι σήμερα λειτουργεί κανονικά. Αυτά που γράφεις για εφαρμογή απο το 2014 είναι απλά μαλακίες. Το πρόγραμμα πιάνει τα elementary schools και όλα τα παιδιά απο 7 ως 15 χρονών, και οι γλώσσες που διδάσκονται είναι ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ γλώσσες, και συγκεκριμένα τα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Ιταλικά. Δεν είσαι απλά προπαγανδιστής, είσαι άθλιος ψεύτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή