Χρήστες OnLine

Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κορυφαίο μέλος της Bilderberg δηλώνει ότι η παγκοσμιοποίηση κινδυνεύει από τον ΕθνικισμόΤου James P. Tucker Jr. (American Free Press): Κορυφαίο μέλος της Λέσχης Bilderberg θρηνεί γιατί o «δεξιός λαϊκισμός βρίσκεται σε άνοδο» και είναι πιθανό να καταστραφούν οι ελπίδες για μια παγκόσμια κυβέρνηση, λόγω της αύξησης του «αιχμηρού εθνικισμού»(«hard-edged nationalism»).


Ο Charles Kupchan(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΠΛΑ), εξέχον μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων(Council on Foreign Relations ή CFR) και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Georgetown, έγραψε τους «θρήνους» του στις 29 του Αυγούστου στην ελεγχόμενη από την Bilderberg εφημερίδα Washington Post. Το CFR είναι το σκέλος των δημοσίων σχέσεων της Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής. Δίνει κατευθυντήριες οδηγίες, υποστηρίζοντας τις θέσεις της Bilderberg και της αδελφικής ομάδας, της Τριμερούς Επιτροπής, στις μυστικές συναντήσεις τους κάθε άνοιξη.


Ο Kupchan μεταφέρει το κλίμα στις συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg και της Τριμερούς Επιτροπής την περασμένη άνοιξη, όταν η παγκόσμια ελίτ θρήνησε για τις πολλές αποτυχίες της τα τελευταία χρόνια. “Από το Λονδίνο μέχρι το Βερολίνο στη Βαρσοβία, η Ευρώπη διέρχεται μια επανεθνικοποίηση της πολιτικής ζωής, με τις χώρες να επανακερδίζουν το χαμένο έδαφος της εθνικής κυριαρχίας που κάποτε πρόθυμα θυσιάστηκε για την επίτευξη ενός συλλογικού ιδανικού, έγραψε ο Kupchan στην Post. «Για πολλούς Ευρωπαίους, αυτό το «μεγαλύτερο καλό» δεν φαίνεται πλέον να έχει σημασία».


Οι τάσεις αυτές «θα μπορούσαν να διακυβεύσουν μία από τα σημαντικότερα και πλέον απίθανα επιτεύγματα του 20ού αιώνα: μια ολοκληρωμένη Ευρώπη», δήλωσε ο Kupchan. «Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ξεχωριστά έθνη… Ακόμη και τα δικαστήρια της Γερμανίας «πάτησαν το φρένο» για την ΕΕ, πέρυσι με την έκδοση αποφάσεως που ενίσχυε την αμφιταλάντευση του εθνικού κοινοβουλίου για την ευρωπαϊκή νομοθεσία.”


Αυτή η «επανεθνικοποίηση της πολιτικής συμβαίνει σε όλη την ΕΕ», είπε. «Στη Βρετανία, οι εκλογές του Μαΐου έφεραν στην εξουσία μια συμμαχία που κυριαρχείται από το Συντηρητικό Κόμμα, το οποίο είναι γνωστό για την «Ευρωφοβία του», πρόσθεσε. «Ο δεξιός λαϊκισμός είναι μια σπασμωδική κίνηση κατά της μετανάστευσης», έγραψε επίσης. Αυτός ο «εθνικισμός δεν έχει στόχο μόνο τις μειονότητες, αλλά και την απώλεια της αυτονομίας του που συνοδεύει την πολιτική ένωση.» Ο Kupchan αγωνιά επίσης επειδή ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αρνηθούν να αλλοιωθεί η κουλτούρα τους, από τις ορδές των μεταναστών του Τρίτου Κόσμου.


* Ο James P. Tucker Jr είναι βετεράνος αμερικάνος δημοσιογράφος – ερευνητής και γνωστός ως “κυνηγός” των Μπίλντερμπέργκερς. Έχει γράψει τοβιβλίο «Jim Tucker’s Bilderberg Diary: One Man’s 25-Year Battle to Shine the Light on the World Shadow Government».


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου