Χρήστες OnLine

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

"Αντιρατσιστές" αναρχουπάλληλοι οι εμπρηστές της Πρέβελης?


Το αρχαίο φοινικόδασος της Λίμνης Πρέβελη στο νότιο Ρέθυμνο είναι πλέον στάχτη. Ένας επίγειος παράδεισος, μια περιοχή μοναδικού στον κόσμο φυσικού κάλους καταστράφηκε οριστικά έπειτα από την φωτιά της Κυριακής.

Αν και η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο διαφόρων καταπατητών, οι καταγγελίες πολιτών τις οποίες πληροφορηθήκαμε, έρχονται να περιπλέξουν τα πράγματα όσον αφορά τον εμπρησμό στο φοινικόδασος.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των γύρω χωριών της Λίμνης, υπεύθυνοι για τον εμπρησμό είναι άτομα του αναρχικού και ακροαριστερού χώρου, τα οποία τα τελευταία χρόνια κατασκηνώνουν παρανόμως στην περιοχή του φοινικοδάσους.

Μάλιστα στις αρχές του μηνός η Αστυνομία με ξαφνική επιχείρηση στην περιοχή συνέλαβε περίπου ογδόντα (80) άτομα για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατασκήνωση, (ανάμεσα τους υιός γνωστού «αντιφασίστα» υφυπουργού της κυβέρνησης), οι όποιοι φυσικά αφέθησαν ελεύθεροι. Επιπλέον και οι τοπικές αρχές αλλά και οι κάτοικοι ήταν αντίθετοι με την παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων στο φοινικόδασος, γιατί δυσφημούσαν την περιοχή, και ρύπαιναν τον χώρο με σκουπίδια, ακαθαρσίες, συνθήματα σε πανό κτλ.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως είναι πολύ πιθανόν οι δράστες του εμπρησμού να είναι τα συγκεκριμένα άτομα, ή ομοϊδεάτες τους, ως «εκδίκηση» για την απαγόρευση να μετατρέψουν την Λίμνη Πρέβελη σε αντιρατσιστικό camping.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου