Χρήστες OnLine

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!


ΚΑΙ... ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ!

Σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, 22χρονο φοιτητή, που συνελήφθη διαδήλωση για τα κυβερνητικά μέτρα, επειδή έσπαζε κάμερες Τραπεζών.

Το Δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, για δύο πράξεις: της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Τον αθώωσε δε για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης (δηλαδή ότι εισήλθε στο κτίριο της νομαρχίας σε ώρα λειτουργίας). Ο νεαρός, αφέθηκε ελεύθερος.

Η δίκη ξεκίνησε με γεμάτο ακροατήριο, από συντρόφους του που του συμπαραστέκονταν, ενώ πέριξ του δικαστικού μεγάρου είχαν αναρτηθεί πανό, με τα οποία ζητούσαν την απελευθέρωσή του και ομάδα νεαρών φώναζε συνθήματα.

Δύο αστυνομικοί κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας, που υποστήριξαν ότι είδαν τον κατηγορούμενο, κατά τη διάρκεια της πορείας στη Λάρισα να σπάζει τις εξωτερικές κάμερες σε τράπεζες της Λάρισας, αλλά συμμετείχαν και άλλα άγνωστα άτομα. Ο συγκεκριμένος, είπαν ότι φορούσε κράνος και κρατούσε κοντάρι. Τον είδαν δε να εξέρχεται από το κτίριο της νομαρχίας κρατώντας στο χέρι το κράνος και φορώντας τζόκεϊ καπέλο και με τα ίδια ρούχα.

Ο 22χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Μετά την απαγγελία της απόφασης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε τον κατηγορούμενο και του τόνισε ότι το δικαστήριο τον αντιμετώπισε με... επιείκεια και ότι θα πρέπει να το εκτιμήσει, προτρέποντας τον να διεκδικεί μεν τα δικαιώματά του, αλλά να σέβεται και τα δικαιώματα των άλλων! Δεν φταίει μόνο η Αστυνομία για τα χάλια μας...

Βαρύτατες είναι και οι ευθύνες των δικαστικών, που επιμένουν να παριστάνουν τους μεγαλόψυχους μόνο όταν αφορά τους εγκληματίες, κακοποιούς αναρχικούς και κάθε εχθρό της Πατρίδας!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου