Χρήστες OnLine

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


Άφησα να περάσουν λίγες ημέρες από τα γεγονότα, διότι ήθελα να ακούσω τα σχόλια και τις ενστάσεις ενός εκάστου, ώστε να απαντήσω συνολικώς. Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσω να εξηγήσω όσες απορίες άκουσα, για να ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε ακριβώς.

1. Πόσος είναι ο αριθμός των μεταναστών τους οποίους αφορά το παρόν σχέδιο νόμου του ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να δώση ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές, σε όσους ζουν “νομίμως” στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.

Η πρώτη κατηγορία αφορά (χωρίς να εξειδικεύσω τις λεπτομέρειες) σε 250.000 παιδιά σήμερα. Φυσικά όσο γεννιούνται παιδιά και μεγαλώνουν και περνούν τα 18 χρόνια, αυτός ο αριθμός διαρκώς θα αυξάνεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να δώση εφ άπαξ δικαίωμα, αλλά να αλλάξη τον Κώδικα Ιθαγενείας, άρα συνεχώς θα μεγαλώνη αυτός ο αριθμός στο διηνεκές. Επειδή δε οι μετανάστες κατά κανόνα κάνουν και πολλά παιδιά αντιλαμβάνεστε ότι ο αριθμός τους θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος στο μέλλον.

Η δεύτερη κατηγορία, κατά την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αφορά σήμερα στα 300.000 άτομα. Σήμερα, διότι μέχρι το τέλος της τετραετίας ολοένα και περισσότεροι θα συμπληρώνουν το διάστημα της “νομίμου” τριετίας. Οι “νόμιμοι” μετανάστες στην Ελλάδα κατά την Ε.Ε. είναι 890.000. Άρα σε βάθος τριετίας το πολύ, όλοι αυτοί θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι από την στιγμή που θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα έχουν και την πολιτική δύναμι να επηρεάζουν την εκλογή των Δημάρχων είναι πια θέμα ελαχίστου χρόνου να αποκτήσουν και πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Νομίζω ότι είναι βέβαιον, ότι όλοι αυτοί θα ψηφίζουν, αν όχι από τις επόμενες τουλάχιστον από τις μεθεπόμενες εθνικές Εκλογές.

Άρα ομιλούμε για ένα σύνολον ψηφοφόρων σε βάθος τετραετίας 1.100.000 άτομα, που όμως διαρκώς θα αυξάνεται!!!

2. Είναι μεγάλος αριθμός αυτός;

Μά το ίδιο το Σύνταγμά μας τον θεωρεί τεράστιο.Το Σύνταγμα που έφτιαξαν αυτά τα δύο κόμματα, προβλέπει την υποχρεώσι του Κράτους μας να παραχωρήση το δικαίωμα της ψήφου στον τόπο διαμονής τους στους Αποδήμους Έλληνες πολίτες. Επειδή όμως ο αριθμός τους θεωρήθηκε μεγάλος και για να μην ανατραπή η σύνθεσις του εκλογικού σώματος εδώ, ορίσθηκε η αναγκαιότητα της αυξημένης πλειοψηφίας στην Βουλή, πλειοψηφία 2/3. Έτσι πέρυσι όταν ήρθε το σχετικό νομοσχέδιο επειδή το ψήφισε μόνον η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ., δηλαδή τότε 162 βουλευτές, δεν πέρασε. Πόσοι προβλέπονταν να είναι όλοι αυτοί περίπου 300.000, άντε 400.000 το μέγιστο. Άρα το Σύνταγμά μας θεωρεί ιδιαιτέρως μεγάλο τον αριθμό αυτό, γι’αυτό ορίζει αυξημένη πλειοψηφία.

Όμως για να αλλάξης τον Κώδικα Ιθαγενείας, δεν προβλέπεται ανάλογη πλειοψηφία, έτσι με μόλις 151 ψήφους, ο Κώδικας θα αλλάξη και οι μετανάστες θα ψηφίζουν. Οι απόδημοι Έλληνες δηλαδή για να ψηφίζουν εδώ θέλουν 200 ψήφους στην Βουλή και οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί κλπ 151…έτσι αποφάσισαν από κοινού το 2003 οι κ. Βενιζέλος και Παυλόπουλος.

3. Αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ούτως ή άλλως 160 βουλευτές και άρα και μόνο του μπορεί να το περάση, μπορούμε εμείς να κάνουμε τίποτε για να το εμποδίσουμε;

Το Σύνταγμα της χώρας μας έχει μία συγκλονιστική αντιδημοκρατικότητα. Ενώ δηλαδή σε όλες τις Δυτικές Δημοκρατίες το Δημοψήφισμα είναι δικαίωμα της Μειοψηφίας, για να μπορή να σταματά θέματα που τα θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντικά, εδώ είναι προνόμιο της Πλειοψηφίας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει γίνει κανένα από το 1974 μέχρι σήμερα. Γιατί μία πλειοψηφία Κοινοβουλευτική, να διακινδυνεύση να πάη στον λαό, όπου μπορεί και να χάση, ενώ στην Βουλή κερδίζει σίγουρα; Έτσι δεν προβλέπεται τρόπος συλλογής υπογραφών για την υποχρεωτική διενέργεια Δημοψηφίσματος όπως στην Ευρώπη ή στις Η.Π.Α. ή στον Καναδά.

Τι προβλέπεται; Ότι εάν συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών, διενεργείται στην Βουλή συζήτησις για Δημοψήφισμα, όπου και πάλι η πλειοψηφία αποφασίζει. Έτσι είχε γίνει πρόπερυσι αν θυμάστε όταν το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρότασι για Δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισσαβώνος. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράψαμε, ξεπεράσαμε τον αριθμό των 120 βουλευτών, έγινε συζήτησις και η Ν.Δ. απέρριψε το αίτημα.

Στην παρούσα Βουλή, για να διενεργηθή η σχετική συζήτησις στην παρούσα Βουλή, η συζήτησις έστω όχι η διενέργεια του Δημοψηφίσματος, θα έπρεπε να υπογράψουν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ (Το άθροισμα Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΡΙΖΑ δεν επαρκεί διότι είμαστε 119). Άρα ισχυρίζονται τα μίσθαρνα όργανα του κ. Σαμαρά, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε την συζήτησι στην Βουλή οπότε γιατί φωνάζει ο Καρατζαφέρης;

Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία του πολιτικού ζητήματος.

Τον Μάρτιο έχουμε την Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ελάχιστες ψήφοι για να εκλεγή είναι οι 180. Το ΚΚΕ, ως γνωστόν ποτέ δεν συμμετέχει στην διαδικασία και τώρα με το ΠΑΣΟΚ πάνω και Ασφαλιστικό κλπ αποκλείεται να συμμετάσχη. Άρα για να εξασφαλιστούν αυτές οι 180 ψήφοι απαιτούνται οι εξής συνδυασμοί. Ή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ ή φυσικά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως και η Ν.Δ και ο ΛΑ.Ο.Σ. πουν όχι, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει τότε και πάλι δεν μαζέυονται 180 ψήφοι, διότι οι δυό τους μαζί έχουν 173. Τότε η Βουλή διαλύεται και πάει η χώρα σε Εκλογές!

Κοντολογίς, εάν μαζέψουμε πολλές χιλιάδες υπογραφών, εκατοντάδες χιλιάδες ή δυνατόν, τότε θα έχουμε ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πάρα πολύ και φυσικά εάν πάμε σε εκλόγές με βασικό επιχείρημα την ψήφο στους μετανάστες και η Ν.Δ. έχει βγει μπροστά δυνατά εναντίον, βασίμως πιστεύω ότι μπορεί να κερδίση. Φυσικά πρέπει να το θέλη!…

Άρα εις απάντησιν του ερωτήματος, μπορούμε να το εμποδίσουμε; λέμε ΝΑΙ!

Εάν αναγκάσουμε τον κ. Σαμαρά, να αλλάξη στάσι ως προς την Εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας τον Μάρτιο λόγω μεταναστευτικού, ο νόμος αυτός δεν θα περάση.

Στις ανησυχίες των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων η απάντησις είναι απλή. Εάν το ΠΑΣΟΚ αποσύρει τον Νόμο και δεσμευθεί ότι δεν θα το φέρη εις ψήφισιν εντός της τετραετίας ή εάν δεχθή το Δημοψήφισμα, τότε εκλέγουμε Πρόεδρο κανονικά, αποφεύγουμε τις Εκλογές και απαντά ο ίδιος ο ελληνικός λαός στο ερώτημα.

Αυτονόητο είναι ότι εάν ο λαός μας αποφασίσει ΝΑΙ, εμείς θα σεβαστούμε την απόφασί του. Αυτός είναι κυρίαρχος. Όμως πόσοι ειλικρινά πιστεύουν ότι θα ψηφίση ΝΑΙ; Κανένας! Εάν το πίστευαν θα έκαναν από μόνοι τους Δημοψήφισμα για να μας διαλύσουν, όμως φοβούνται τον ελληνικό λαό, αυτή είναι η πραγματικότητα.



Η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου