Χρήστες OnLine

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Τούρκικο σκάφος αγκυροβόλησε στα Ίμια.


Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού, από τις 3 μ.μ. όταν τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες εντοπίστηκε να έχει αγκυροβολήσει στον κόλπο των Ιμίων.

Το σκάφος έγινε αμέσως αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που ζήτησε από το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει αμέσως καθώς βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το τουρκικό αρχικά αρνήθηκε να απομακρυνθεί τελικά από την περιοχή.
Την ίδια ώρα ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ευρισκόμενη εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, εμφανίστηκε στην περιοχή επιτηρώντας την κατάσταση.
Στην περιοχή έσπευσε κανονιοφόρος του ΠΝ. Από τα συστήματα ESM σκαφών του ΠΝ διαγνώστηκε έντονη επικοινωνιακή δραστηριότητα μεταξύ σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ναυτικού.

Από το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται πως έχει το χαρακτήρα δοκιμής της ελληνικής αντίδρασης.
Η συγκέντρωση σκαφών στην περιοχή συνεχίζεται και η ένταση αυξάνεται κατακόρυφα…


Τελευταία ενημέρωση: Αργά το απόγευμα, της ίδιας ημέρας, το τουρκικό ιστιοφόρο σήκωσε άγκυρα και απομακρύνθηκε από τα Ίμια. Αμέσως άρχισε η εκτόνωση της έκτακτης κατάστασης και η απομάκρυνση των πολεμικών σκαφών που παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση σε ανώτατο στρατιωτικό επίπεδο και μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις δόθηκε από την Τουρκία εντολή απομάκρυνσης του ιστιοφόρου από τα Ίμια. Το γεγονός από μόνο του καταδεικνύει πως η Άγκυρα επιθυμεί να μετράει τις Ελληνικές αντοχές και τα αντανακλαστικά, σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης πληροφοριών αλλά κι ενός ψυχολογικού πολέμου νεύρων που έχει εγκαθιδρύσει τόσο στη θάλασσα όσο και στον ουρανό του Αιγαίου και ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου