Χρήστες OnLine

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών το οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοχή του γνωστού μπασκετμπολίστα



Στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από χθες το οπλοστάσιο -μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών (RΡG 8)- που βρέθηκε στην κατοχή του γνωστού παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του Άρη, Μιχάλη Μισούνοφ, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης οπλισμού και αγοροπωλησίας κλεμμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξετάζει -μεταξύ άλλων- το ενδεχόμενο, το παραπάνω κύκλωμα να προμήθευσε, κατά το παρελθόν, με οπλισμό τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος στη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ο διαβόητος δραπέτης να είχε παραλάβει μέρος του οπλισμού του από τον 45χρονο συλληφθέντα.

Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε να προσθέσει ότι, ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας ρουκετών, που είχε βρεθεί στο κρησφύγετο του Β. Παλαιοκώστα, τον Αύγουστο του 2008, μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή του βιομηχάνου Γ. Μυλωνά, ήταν αλβανικής προέλευσης, σε αντίθετη με αυτούς που βρέθηκαν στην κατοχή του μπασκετμπολίστα, που προέρχονταν από το γιουγκοσλαβικό στρατό.

Ο κ. Παπαδόπουλος απέκλεισε την περίπτωση, ο συγκεκριμένος οπλισμός να χρησιμοποιήθηκε από τρομοκρατικές ομάδες σε κάποιο χτύπημα, ενώ, εκτίμησε πως «προορίζονταν για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου