Χρήστες OnLine

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Κάρατζιτς:Φανατικοί Ισλαμιστές ετοίμαζαν μουσουλμανικό κράτος στην Ευρώπη


Αποκαλύψεις από τον Κάρατζιτς

Ισλαμιστές φονταμενταλιστές, οι οποίοι πήγαν στη Βοσνία την περίοδο του πολέμου και πολέμησαν στο πλευρό μουσουλμάνων, είχαν ως στόχο τη δημιουργία ενός μουσουλμανικού κράτους στην Ευρώπη και μιας βάσης για τρομοκρατικές ενέργειες, όπως αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στις ΗΠΑ.

Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Σεβενίνγκεν του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Σε γραπτή δήλωσή του που κατέθεσε στις αρχές του Δικαστηρίου, ο Κάρατζιτς υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ακραίους ισλαμιστές είχαν ενεργό ρόλο στον πόλεμο, στο πλευρό των Βόσνιων μουσουλμάνων και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν «ιερό πόλεμο».

Ο Κάρατζιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικά με το ρόλο του στον εμφύλιο, στη Βοσνία, καλεί τη Χάγη να ζητήσει από τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και της Ιορδανίας τα έγγραφα που απαιτούνται για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και δη όσα αναφέρονται στη συμμετοχή ισλαμικών ομάδων στον πόλεμο, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ισλαμιστές φονταμενταλιστές έφτασαν στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την περίοδο του πολέμου, από διάφορα μέρη του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι δύο προαναφερόμενες αραβικές χώρες (Αίγυπτος και Ιορδανία).

Επίσης, ο πρώην αρχηγός των Σέρβων της Βοσνίας υποστηρίζει ότι η μυστική αστυνομία στο Αμάν της Ιορδανίας παρακολουθούσε τη δράση τέτοιων προσώπων, φοβούμενη πως θα επιστρέψουν στην Ιορδανία και θα προκαλέσουν χάος, μέσω τρομοκρατικών ενεργειών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου