Χρήστες OnLine

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Η επίσημη εκδοχή για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ Μαρκογιαννάκη και το ρεπορτάζ του δελτίου του MEGA, η εστία της φωτιάς σιγόκαιγε όλο το βράδυ σε χαράδρα στον Γραμματικό. Η πυροσβεστική θεώρησε ότι η φωτιά ήταν ελεγχόμενη και ότι δεν θα επεκτεινόταν... Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν ήταν δυνατή η επέμβαση της πυροσβστικής στο σημείο κατά την διάρκεια της νύχτας. Το πρωί η φωτιά αυτή ξέφυγε από τον έλεγχο και επεκτάθηκε.

Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για πολυάριθμα αυθαίρετα μέσα στα πευκοδάση τα οποία η πυροσβεστική καλούταν να προστατέψει. Στο ρεπορτάζ διακρίνουμε τα ξερόχορτα που περίβαλουν τα σπίτια, δίχως κανένας να έχει φροντίσει να τα κόψει. Πολλοί κάτοικοι δηλώνουν ότι είχαν χαμηλή παροχή νερού, και ότι οι διακοπές ρεύματος διέκοπταν την άντληση από την γεννήτρια. Πόσα από αυτά τα σπίτια άραγε είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο ύδρευσης; Διότι η περιγράφη ταιριάζει σε νερό που αντλείται από πηγάδι.

Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους, και ακόμη περισσότερο να κινδυνέυει η ζωή τους. Όταν όμως κάποιος χτίζει το σπίτι του εν μέσω του δάσους, θα πρέπει να γνωρίζει τους κινδύνους που εγκυμονούν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα θρηνήσουμε θύματα, και ότι κάποια στιγμή θα βάλουμε μυαλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου