Χρήστες OnLine

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Μαρκογιαννάκης:"Ύποπτες οι φωτιές στη Ζάκυνθο" - Επιβεβαιώνεται η παρουσία της ΕΥΠ στο νησί


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΦΗ, ΑΡΑΖΟΥΝ , ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ , ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ...!

ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ.. Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΙΑ ..

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ..

"Όχι μόνο δεν μπορεί να είναι τυχαίες οι 8 εστίες φωτιάς που εκδηλώθηκαν σε διαφορετικά σημεία στον ίδιο περίπου χρόνο στην Ζάκυνθο, αλλά είναι ύποπτο.Γι’ αυτό ενεργοποιούμε όλες τις δυνάμεις προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα».
Αυτό δήλωσε, χθες, αργά το βράδυ μετά από ευρεία σύσκεψη αρμοδίων φορέων στο υπουργείο ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε την εμπλοκή της ΕΥΠ στις έρευνες για πιθανούς εμπρησμούς.

"Εγώ δεν μιλώ για ασύμμετρες απειλές, αλλά κάποιες φορές είναι ύποπτο να έχουμε διαδοχικές πυρκαγιές σε ένα συγκεκριμένο σημείο", πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών λέγοντας ότι "σκοπός της σύσκεψης είναι ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών ώστε να αντιμετωπισθεί οποιοδήποτε πρόβλημα και τις ημέρες αυτές αλλά και για όλη την αντιπυρική περίοδο".

Και συμπλήρωσε , «Οι υπηρεσίες δρουν προς τρεις κατευθύνσεις. Προς την κατεύθυνση της πρόληψης με ιδιαίτερα μέτρα στις ανεξέλεγκτες χωματερές που δυστυχώς υπάρχουν στη χώρα μας -και είναι αρμόδιες οι υπηρεσίες της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ-προς την κατεύθυνση του συντονισμού των υπηρεσιών και φυσικά προς την κατεύθυνση της κατάσβεσης αν εκδηλωθεί πυρκαγιά».

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Μαργαρίτης Μουζάς, οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγοι Βασίλης Τσιατούρας και Αθ.Κοντοκώστας αντίστοιχα, ο Αρχηγός της Αγροφυλακής Δημ.Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αεροπορίας, της ΚΕΔΚΕ, της ΕΝΑΕ και της Πολιτικής προστασίας.


ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Η ΕΥΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Από τις 2 Απριλίου 2009 η εφημερίδα "Στόχος" έγραφε για την "απόβαση" Τούρκων στο λιμάνι της νήσου με πρωτοσέλιδο (αρ.φυλ 384) αποκλειστικό θέμα χωρίς κανείς από τους αρμόδιους να μετρήσει πόσοι αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν. Συγκεκριμένα έγραφε:

"Την περασμένη εβδομάδα πήρε το αυτό μας ότι τουρκικό πολεμικό πλοίο έπαθε βλάβη και έπιασε Ζάκυνθο(κλικ εδώ), υψώνοντας την Ελληνική σημαία. Η είδηση μάλιστα μεταδόθηκε και από την κρατική τηλεόραση, φυσικά στα ψιλά. Επειδή όμως δεν πιστέψαμε πως είναι δυνατόν οι Τούρκοι να ύψωσαν τη σημαία μας σε πολεμικό τους πλοίο, καθώς αρνούνται κάθε είδους ελληνική βοήθεια και το έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές (κλικ εδώ κι εδώ , δειτε και το ακόλουθο βίντεο με το τουρκικό πλοίο)


ανακαλύψαμε:

Όσον αφορά το τουρκικό σκάφος. Πρόκειται για ναρκοθηρευτικό τύπου CIRCE . Ονομάζεται "ERMENU". Προέρχεται από τα πλεονάσματα του γαλλικού ναυτικού. Πωλήθηκαν στους Τούρκους στις 24-9-1997. Σε υπηρεσία στο τουρκικό ναυτικό από την 22-7-2007 μαζί με άλλα 4 ναρκοθηρευτικά ίδιου τύπου. Το συγκεκριμένο σκάφος επικοινώνησε με τις Αρχές μας και δήλωσε ότι έχει υποστεί βλάβη και έπρεπε να πιάσει "αρόδο" στη Ζάκυνθο. Σε ανάλογες περιπτώσεις πολεμικά σκάφη οφείλουν να σηκώσουν σε συγκεκριμένο σημείο του σκάφους την σημαία της χώρας στην οποία "πιάνουν". Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με μόνο τη τουρκική σημαία να ανεμίζει. Και η ξεφτίλα δεν σταματάει εδώ...

Παντελής η απουσία των δικών μας Αρχών, του Λιμενικού, το οποίο με σκάφος θα έπρεπε διακριτικά να βρίσκεται κοντά στο ναρκοθηρευτικό Καμία παρουσία Ελληνικών Αρχών και στα σουλάτσα που έκανε ανενόχλητο το τουρκικό πλήρωμα!

Με φουσκωτό κατέβηκαν στο λιμάνι, έκαναν βόλτες (και ένας Θεός ξέρει τι άλλο) έβγαλαν φωτογραφίες λες και βρίσκονταν για ... τουρισμό στη Ζάκυνθο! Σε όλο αυτό το διάστημα οι δικοί μας κοιμόντουσαν ύπνο βαθύ ή είχαν άνωθεν εντολές να μην τους ενοχλήσουν!

Και ρωτάμε εμείς οι "ακραίοι" (που δυστυχώς, πάντα πέφτουμε μέσα σε όσα λέμε, έχοντας την καλύτερη πληροφόρηση) μέτρησε κανείς πόσοι αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν στο τουρκικό φουσκωτό, όταν μάλιστα το νησί απέχει μόλις λίγα μίλια από Άραξο και Ανδραβίδα, περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος για τους Τούρκους; Ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας δεν διαθέτει κανείς από τους ένστολους;..."

Με νωπές δε ακόμη τις μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, μιλάγαμε για "Σχέδιο Ιμπραήμ"(κλικ εδώ εδώ εδώ κι εδώ ). Και τότε στην περίπτωση της Ζακύνθου κάποιοι δεν θέλουν να δουν τι συμβαίνει και δεν εννοούν να βγάλουν τις τσίμπλες από τα μάτια τους, για ανεξήγητους λόγους.

Και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει πως η ΕΥΠ δεν είναι η αρμόδια υπηρεσία περί πυρκαγιών, αλλά αυτός ο τομέας ανήκει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εκτός και αν υπάρχουν πληροφορίες που δίνουν άλλες κατευθύνσεις και εμπλέκουν πράκτορες ξένων υπηρεσιών ή...άλλα κέντρα.

Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές, που ξέσπασαν στη Ζάκυνθο πριν λίγες ημέρες, κλιμάκιο της ΕΥΠ έφτασε στο νησί για να ερευνήσει συγκεκριμένες καταγγελίες. Και μπορεί οι οικοπεδοφάγοι (που ασφαλώς και υπάρχουν) να αποτελούν την εύκολη λύση για όσους δεν θέλουν να "δουλέψουν" ή να δουν πίσω από τα γεγονότα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η ΕΥΠ δεν ενεπλάκη για να ανακαλύψει τους οικοπεδοφάγους!

Οι πληροφορίες που της δόθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προβλημάτισαν την ΕΥΠ, γι αυτό και έστειλε κλιμάκιο να κάνει δική του έρευνα.

Μετά τα παραπάνω υπάρχει κανείς από τους χιλιάδες αρμοδίους των υπηρεσιών που να είναι σε θέση να μας διαβεβαιώσει πως τα παραπάνω περιστατικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους; Δεν έχουν καταλάβει πως μας χτυπάνε από παντού;

Πηγή:Στόχος
αρ.φυλ.400(1198)
σελ.9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου