Χρήστες OnLine

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Η σημαία του Βυζαντίου

το 670 Π.Χ.,οι πολίτες του Βυζαντίου απαίτησαν το ημισεληνοειδές φεγγάρι ως κρατικό σύμβολό τους,μετά από μια μάχη που είχανε κερδίσει,την όποια απέδωσαν στην Θεά Άρτεμις,η ελληνική θεά του κυνηγιού,της όποιας
το σύμβολο ήταν το ημισεληνοειδές φεγγάρι.

Άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί έχουν λατρέψει τον ουρανό,το φεγγάρι και τα αστέρια αλλά το Βυζάντιο ήταν το πρώτο κυβερνών κράτος που το χρησιμοποιήσε ως εθνικό σύμβολό του.
Το 330 ο Μέγας Κωνσταντίνος πρόσθεσε το αστέρι της Παναγίας στη σημαία.

Όταν η πόλη έπεσε στα χέρια των Οθωμανών το 1453 που είδαν αυτή την σημαία με την Ημισέληνο σε όλη την Κωνσταντινούπολη την πήραν ως δική τους την οποία η τουρκική σημαία και πολλές άλλες μουσουλμανικές χώρες έχουν κληρονομήσει από τότε.

Το ημισεληνοειδή φεγγάρι και το αστέρι δεν εγκαταλείφθηκαν εντελώς από το χριστιανικό κόσμο μετά από την πτώση Κωνσταντινούπολης.
Μέχρι σήμερα, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επίσημη εκκλησία έχει σαν σημαία ένα λευκό λάβαρο με μια εκκλησία με ένα κτίριο με δύο πύργους και στις δύο πλευρές των όπλων,
στην κορυφή,απεικονίζεται το περίγραμμα σε μαύρο χρώμα της ημισελήνου που στο κέντρο υπάρχει και ένα αστέρι / αστέρια με ακτίνες.


http://ofi4nationalists.blogspot.com/2009/07/670.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου