Χρήστες OnLine

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Η λύση του δημογραφικού ,όχι από τους αλλογενείς αλλά από τους ελληνογενείς .



υπό Δημητρίου Πούλου

Το δημογραφικό πρόβλημα ( η μείωση του πληθυσμού ) στην Ελλάδα το δημιούργησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις των προηγουμένων δεκαετιών .


Στην δεκαετία του 80 οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ( Α. Παπανδρέου ) διόρισαν χιλιάδες υπαλλήλους με μόνο κριτήριο την κομματική ταυτότητα .

Την δεκαετία του 90 έγινε η εισβολή των Αλβανών στην Ελλάδα , και τότε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Σημίτη δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τους Έλληνες να κάνουν παιδιά .

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δίνονται δουλειές στους οικογενειάρχες με σκοπό να κάνουν παιδιά . Για παράδειγμα να διορίζονται στο στρατό ,αστυνομία , λιμενικό τα παιδιά των πολυτέκνων άνευ εξετάσεων . Οι πολύτεκνοι γονείς να διορίζονται στο δημόσιο άνευ διαγωνισμού .Οι οικογένειες υπαλλήλων με παιδιά να μετατίθενται σε κοινούς τόπους ώστε να είναι η οικογένεια ενωμένη και όχι ο πατέρας να δουλεύει στην Καρδίτσα και η μαμά στο Μεσολόγγι .

Τα παιδιά των πολυτέκνων να εισάγοντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τα μισά μόρια .

Τα παιδιά των πολυτέκνων να πηγαίνουν σε δημοσίους βρεφικούς , νηπιακούς , παιδικούς , σταθμούς καθ` όλη την εργάσιμη ημέρα των γονέων , αλλιώς να δικαιούνται άδεια ανατροφής με αποδοχές . Ακόμα και αν για μια ώρα ή μια μέρα δεν λειτουργήσουν αυτοί οι σταθμοί να δικαιούνται άδεια οι γονείς , γιατί παρατηρείτε πολλή συχνά τα νηπιαγωγεία , λόγω άδειας λόγω συμβουλίων λόγω απεργίας λόγω γιορτών , μια μέρα λειτουργούν και μια μέρα είναι κλειστά , και άντε μετά να πάει ο γονιός στην δουλειά του με τα μωρά στην αγκαλιά του .

Οι πολύτεκνες οικογένειες θέλουν δουλειές και όχι παραγκωνισμό από τις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου