Χρήστες OnLine

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι Ανθέλληνες - Προδότες με κρατικές και ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις

Α. Χρήμα από τους τραπεζίτες

Όπως αποκάλυψε το τρωκτικό (βλέπε σχετικές αναρτήσεις: http://troktiko.blogspot.com/2009/05/marfin.html και http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_4711.html), ο Βγενόπουλος και η Marfin έχουν αποδεδειγμένα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι Οικολόγοι Πράσινοι, πάρει 6 ολοσέλιδες καταχωρήσεις εντός του 2008 και του 2009 στην ΕΠΙΣΗΜΗ εφημερίδα του κόμματος, την Πράσινη Πολιτική (κι ας λέει ο εκδότης ότι δεν είναι επίσημη, πώς γίνεται 16 σελίδες να γράφουν ψηφίστε Οικολόγους Πράσινους και να μην είναι επίσημη;). Το αντίτιμο από αυτές τις καταχωρήσεις είναι 20.000 Ευρώ, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να εισπράττουν. Η δε σελίδα της εφημεριδούλας που κυκλοφορεί σε 3.000 αντίτυπα χρεώθηκε στην Marfin από τους Οικολόγους Πράσινους 4.000 Ευρώ, όσο περίπου εισπράττει για μια σελίδα (χωρίς το αγγελιόσημο και το ΦΠΑ) μια σαββατιάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Β. Κρατικές χρηματοδοτήσεις – Τρεμόπουλος

Ο Μ. Τρεμόπουλος ισχυρίζεται ότι έχει πολύ μικρό εισόδημα. Είναι όμως επαγγελματικό στέλεχος (αντιπρόεδρος) της Αντιγόνης, μια Μη κυβερνητική οργάνωση που ρουφιανεύει την Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς για περιστατικά βίας και ρατσισμού –όχι ότι δεν υπάρχουν, η Αντιγόνη όμως ακόμη και ασημαντότατα θέματα τα κάνει κολοσιαία… Η εν λόγω οργάνωση χρηματοδοτείται, σύμφωνα με το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, με 180.000 Ευρώ τον χρόνο από κρατικούς πόρους για να κάνει διάφορα projects (http://olympia.gr/2009/04/05/greekblock/
). Οι υπολογισμοί όμως που έκανε ένας προσεκτικός αναγνώστης δείχνουν έσοδα 350.000 Ευρώ τον χρόνο, εκ των οποίων 120.000 κρατικοί πόροι από το υπουργείο Απασχόλησης (http://greekblock.blogspot.com/2009/04/blog-post_3526.html)….

Γ. Κρατικές χρηματοδοτήσεις - Χρυσόγελος

Ο τρίτος υποψήφιος για τις ευρωεκλογές των Οικολόγων Πράσινων, ο Νίκος Χρυσόγελος είναι επί σχεδόν 20 χρόνια πρόεδρος στην περιβαλλοντική οργάνωση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ επί πολλά χρόνια ήταν και πρόεδρος στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ SOS. Και οι δύο οργανώσεις υπήρξαν από τις αγαπημένες του πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος τις επιχορηγούσε με σημαντικά ποσά καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για να κάνουν περιοδείες στις Κυκλάδες με ένα καΐκι και να «ευαισθητοποιούν» τον κόσμο να διατηρεί καθαρές τις θάλασσες. Τα ποσά που έδινε κάθε χρόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ κυμαίνονταν περί τα 70 εκατομμύρια δραχμές, κι αυτό γινόταν χωρίς δημόσια προκήρυξη για να υποβάλουν προτάσεις προγραμμάτων και άλλες ΜΚΟ.


Όμως, οι οργανώσεις του κου Χρυσόγελου δεν υποστηρίχθηκαν μόνο από τον Λαλιώτη, αλλά και από τον σκληρά καθυβριζόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους (για το ξεκάρφωμα;) νυν ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Εντυπωσιάζει η αποδοχή της έκτακτης επιχορήγησης που έδωσε πέρυσι το ΥΠΕΧΩΔΕ σε διάφορες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, με το Μεσόγειος SOS να είναι η μόνη οργάνωση που εισέπραξε τα 100.000 Ευρώ, όταν η Greenpeace, το WWF, η Ορνιθολογική και οι φωκάδες απέρρριψαν κάθε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ… Δείτε: http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=391058.

Μετά από όλα αυτά και επειδή εγώ θα ψηφίσω –δεν τους κάνω την χαρη της αποχής για να διαιωνισθεί ο δικομματισμός- επιλέγω τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ και τους αγνούς- για αυτό και έξω από τα φώτα της δημοσιότητας - ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (http://www.oikologoi.gr/). Μπορεί ο Παπανικόλας με το ΤΗΛΕΦΩΣ να είναι κάπως ιδιόρρυθμος, όμως είναι αγωνιστής της οικολογίας, δεν έχει κάνει αρπαχτές και το σημαντικότερο, στις κρυφές δημοσκοπήσεις πιάνει 2,3 – 2,6%, απέχοντας μια ανάσα από την ευρωβουλή.

Ας σκεφτούμε ποιον θέλουμε στην Ευρωβουλή να δίνει τους αγώνες για την Ελλάδα; Τον μισέλληνα Τρεμόπουλο ή τον ταγμένο στην υπόθεση της οικολογίας Κ. Παπανικόλα;

Για να δούμε.


Αναγνώστης
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/06/blog-post_1813.html



1 σχόλιο:

  1. تكلم مجانا من موبايلك
    http://www.calls4freee.blogspot.com
    تعلم تجارة الفوركس واربح بالدولار
    http://www.lessons4x.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή